Actualitate

Cad pietre la Siriu! Mai multe bucăți de stâncă au ajuns pe carosabil! Drumarii și polițiștii, în alertă

Noapte albă pentru drumarii buzoieni. Este pericol din nou în zona barajului Siriu. Din cauza precipitațiilor abundente mai multe bucăți de stâncă s-au desprins și au ajuns pe carosabil.

Primele pietre au fost deja îndepărtate de pe șosea și, deocamdată, nu s-a luat decizia restricționării circulației pe DN10.

Potrivit prefectului Daniel Țiclea, zona este asigurată, iar o echipă de drumari va sta în permanență în zonă. De asemenea, polițiștii de la Nehoiu vor patrula până la limita județului Buzău cu Covasna.

Buzăul este sub avertizare de cod portocaliu de ploi și vânt, iar la altitudini mai ridicate sunt așteptate și ninsori. De asemenea, județul a primit și o avertizare hidrologică de cod portocaliu.

” Hidrologii noștri din cadrul Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) au instituit cod galben, începând din această seară, de la ora 18.00 până luni la ora 12.00, pe unele sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Cerna, Jiu, Râul Negru, Olt, Olteţ, Argeș, Dâmbovița, Ialomiţa, Buzău, Râmnicu Sărat, Putna și Trotuș. De asemenea, INHGA a instituit cod portocaliu, începând din această noapte de la ora 2.00 până mâine la miezul nopții, pe anumite sectoare din bazinele hidrografice: Jiu, Motru, Gilort, Olteţ, Olt, Râul Doamnei, Râul Târgului, Ialomița, Prahova, Buzău și Cricovul Dulce” .

Având în vedere avertizările emise de hidrologii de la INHGA, angajații ABA Buzău-Ialomița au întrat în dispozitiv de permanență în vederea urmăririi evoluției situației hidrometeorologice.