Actualitate Social

”SERI DE VARĂ”, O ALTERNATIVĂ LA CINEMATOGRAFUL ȘI TEATRUL, ÎNCHISE DE PANDEMIE. Se întâmplă în Parcul Tineretului

Filme și spectacole în aer liber. Este oferta cu care autoritățile buzoiene vin către tinerii din oraș, pe perioada vacanței de vară, în cadrul unui proiect intitulat “Școala din parc”.

De sâmbătă, 4 iulie, și până la finele lunii septembrie, tinerii buzoieni sunt așteptați în Parcul Tineretului. În amfiteatrul de aici, zilnic, vor fi organizate spectacole de muzică ușoară, de dans, dar și proiecții de filme renumite. Astfel de evenimente vor fi organizate zilnic, astfel încât, deși cinematografele sunt închise iar spectacolele tradiționale sunt anulate din cauza epidemiei de coronavirus, tinerii din Buzău să poată petrece timp liber de calitate.

Startul spectacolelor în aer liber, în Amfiteatrul din Parcul Tineretului, este programat sâmbătă, 4 iulie, la ora 17. Pentru început,  cei mici se pot bucura de un spectacol de teatru de păpuși. La ora 18:00 este programat un spectacol muzical cu Pepper și Next Play iar la ora 20:00 va fi difuzat filmul Maria, Regina României. Totodată, pe parcursul verii, în Amfiteatrul din Parcul Tineretului, copiii și adolescenții vor putea beneficia gratuit și de ateliere educative, dar se vor bucura și de spectacole de teatru și improvizație.
De subliniat că toate aceste evenimente se vor desfășura cu respectarea regulilor de evitare a răspândirii coronavirusului.

CUM SE FACE ACCESUL LA SPECTACOLELE DIN PARC

Având în vedere normele obligatorii de distanțare socială, accesul în zona amfiteatrului va fi limitat în intervalul desfășurării proiecției de film sau a evenimentului artistic, în funcție de numărul locurilor disponibile. Accesul se va face în ordinea sosirii. Nu se vor face rezervări. Toate persoanele care intră în perimetrul Amfiteatrului vor trece prin zona de triaj unde li se va măsura temperatura și vor avea obligativitatea spălării și dezinfectării mâinilor, cu substanțele puse la dispoziție de organizatori.

Accesul va fi permis doar persoanelor care poartă corespunzător masca de protecție.