Actualitate Divertisment

Sezonul de schi, prelungit până la jumătatea lunii aprilie. Unde pot merge buzoienii să schieze în plină primăvară

foto: newsbv.ro

Vești bune pentru buzoienii pasionați de schi: deși a venit primăvara, pârtiile sunt în continuare perfecte pentru practicarea sporturilor de iarnă. Cel puțin așa se întâmplă la o aruncătură de băț de Buzău, la Brașov.

Se schiază în condiții foarte bune pe toate pârtiile din Poiana Brașov: Kanzel, Doamnei, Ruia, Drumul Roșu, Sulinar, în zona superioară a pârtiei Lupului, cu ieșire spre stația telescaunului Ruia (telescaunul de 6 locuri) pe Lupului inferior. Și pârtiile pentru începători, Bradul și Stadion, sunt deschise pentru cei care vor să învețe să schieze.

Mai mult, amatorii de sporturi de iarnă primesc încă o veste bună: din acest week-end se extinde și programul la sistemul de transport pe cablu.

Potrivit Primăriei Brașov, de sâmbătă, 26 martie, programul de funcționare va fi până la ora 18.00, adică două ore în plus față de programul actual.

Având în vedere starea foarte bună a pârtiilor din Poiana Brașov, sezonul de schi ar putea fi prelungit cel puțin până pe 17 aprilie.

,,Două vești bune pentru schiori și pentru snowboarderi! Începând de astăzi, instalațiile –  telegondola și telescaunul Ruia – vor funcționa cu program extins. Facem acest test în urma solicitărilor primite de la brașoveni și, în acest final de sezon, o facem cu titlul de proiect pilot, urmând ca sezonul viitor să luăm în calcul acest program prelungit pe parcursul întregului sezon. Momentan, instalațiile vor funcționa până la ora 18.00 vinerea și sâmbăta, permițând astfel brașovenilor și după lucru, la final de săptămână, să se bucure de schi. A doua veste bună este că prelungim sezonul de schi până în 17 aprilie și chiar luăm în calcul extinderea după această dată, în funcție de cum vor arăta pârtiile. Avem zăpadă, avem pârtii foarte bine pregătite, ne putem bucura împreună de schi în acest final de sezon”, a declarat primarul Brașovului.

Buzoienii care pornesc la drum în week-end spre Brașov trebuie să știe că, la Poiana Brașov, stratul de zăpadă bătută în partea superioară a muntelui are între 60 și 80 de cm, iar în partea inferioară are în jur de 40 de cm.