Actualitate

(Video) Ninge în zona de munte a Buzăului

Iarna revine în zona de munte a Buzăului. De mai bine de o oră a început să ningă și deja s-a așezat un strat subțire de omăt. Vremea s-a schimbat și în municipiul Buzău unde deja mercurul din termometre a coborât cu câteva grade bune față de ziua de ieri când buzoienii s-au putut bucura de o zi de primăvară cu soare.

Vreme capricioasă, zilele acestea, în județul Buzău. După ce ieri buzoienii s-au bucurat de soare și temperaturi de 20 de grade, astăzi vremea s-a schimbat brusc. Vântul a revenit, iar temperaturile au scăzut chiar și cu 10 grade Celsius față de ieri.

La această oră, ninge în Bisoca și vântul bate cu putere atât în zona de munte a județului cât și în municipiul Buzău. Potrivit meteorologilor, vineri, la prânz, la Bisoca, în județul Buzău, erau doar 3 grade.

De altfel, la Bisoca a mai nins în luna martie și în 2019. Iată postarea făcută pe Meteo Buzău pe 26 martie 2019:

Cel mai cald era la Urziceni, în Ialomița, și Pătârlagele, județul Buzău, unde se înregistrează 13 grade.

Între timp, rămâne în vigoare avertizarea cod galben de vânt puternic. Pînă la ora 20.00, vântul va avea intensificări local în Moldova și Muntenia, unde vor fi rafale de peste 55…65 km/h. La altitudini mari în Carpații Meridionali și Orientali, rafalele vor depăși 90…100 km/h. Avertizarea vizează și județele Galați, Brăila, Buzău, Vrancea și Ialomița. Potrivit meteorologilor, intensficări de scurtă durată ale vântului vor fi pe arii restrânse și în restul țării, cu viteze de 50…55 km/h.

Vestea bună este că vreme rea nu va fi decât vineri. De mâine, spun meteorologii, se încălzește din nou.

Etichete