SĂNĂTATE

SFAT DE SĂNĂTATE. Pot face mișcare persoanele cu fibrilație atrială?

Răspunsul a venit de la dr. Laura Ene, medic primar diabetolog, boli metabolice și de nutriție, în emisiunea SECRETELE NUTRIȚIEI de la Medika TV.

Persoanele care au palpitații, tulburări de ritm cum ar fi extrasistolele, tahicardie, fibrilația fiind cea mai serioasă tulburare, se tem că dacă fac exces de mișcare pot să-și agraveze tulburarea. Dar, vorbim de excese. Inima este și ea un mușchi pe care dacă o antrenăm, cu atenție, cu măsura potrivită, progresiv, o să reușească să răspundă efortului fizic din ce în ce mai bine. Dacă nu faceți efort fizic multă vreme și vreți să alergați, dintr-o dată, după autobuz, tramvai, cu siguranță o să vă fie greu. E nevoie să vă ajutați în fiecare zi de plimbări, în funcție de toleranța dumneavoastră. O să vedeți că, pe zi ce trece, veți merge mai mult, mai bine, mai ușor, eventual o să urcați mai multe trepte. Nu faceți tot efortul dintr-o dată!” a fost sfatul dr.Laura Ene.

În ceea ce privește alimentația adecvată pentru persoanele cu astfel de tulburări, dr. Laura Ene a recomandat încadrarea în indicele de masă corporală. Mai multe detalii AICI.