Actualitate

Show-ul aerian de la Boboc, reluat după o pauză de un an! Ce surprize pregătesc piloții

Show-ul aerian de la Boboc, amânat anul trecut din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, are mari șanse să fie reluat anul acesta. Organizatorii deja au totul stabilit pe hârtie și vor ca evenimentul să fie organizat în mai puțin de o o lună. Promisiunea vine chiar din partea comandantului Bazei Aeriene Boboc, Ovidiu Bălan, care, într-o intervenție la Focus News, a dat toate detaliile despre show-ul care obișnuia să strângă aproape 10.000 de vizitatori.

Zboruri în formații, lupinguri, tonouri, treceri la verticală și simulări de luptă aeriană. Toate acestea vor putea încânta din nou miile de spectatori care obișnuiau să ajungă în fiecare an la mitingul aviatic de la Boboc. După ce anul trecut, restricțiile impuse de pandemia de coronavirus au anulat evenimentul plănuit pentru luna iunie, relaxarea măsurilor anunțată deja pentru următoarea perioadă ar putea permite și reluarea show-ului aerian de la Buzău.

Organizatorii au plănuit deja cum va arăta întregul eveniment, iar, într-o intervenție telefonică la Focus News, comandatul Bazei Aeriene Boboc, Ovidiu Bălan, a spus că mitingul aviatic ar putea fi organizat, anul acesta, pe 11 iunie.

” Anul acesta este planificat să organizăm mitingul aviatic. Suntem în etapa de pregătire, iar ca dată stabilită avem 11 iunie. Dacă vom putea organiza, noi cu mare plăcere vă așteptăm la Boboc cu spectacol aerian. Sperăm să n permită restricțiile impuse de pandemie, la acel moment”, a spus la Focus News, comandatul Bazei Aeriene, Ovidiu Bălan.

Deși, deocamdată, evenimentul nu este dat ca certitudine și totul depinde de evoluția pandemiei de coronavirus, organizatorii speră ca spectacolul aerian să poată fi reluat mai ales că piloții, la rândul lor, sunt dornici să-și arate măiestria pe cer.

”Ne dorim să organizăm mitingul aviatic pentru că doar așa putem arata și noi ce putem face și să ne bucurăm de aprecierea buzoienilor”, a spus Ovidiu Bălan.

Piloții pregătesc un spectacol ce va avea o durată de 2 ore și jumătate, timp în care pe cer vor putea fi admirate aeronavele din dotarea Bazei Aeriene Boboc, respectiv IAR 99, elicopterele Alouette, Iak 52, dar și aeronave venite de la alte baze aeriene din țară cum ar fi avioanele supersonice F -16. Nu vor lipsit nici parașutiștii care, de obicei deschideau show-ul aerian și nici exercițiile de la sol ale forțelor terestre.

Organizatorii au spus că, deocamdată, nu pot da detalii despre regulile ce vor fi impuse, ca urmare a pandemiei de coronavirus, și nici dacă va fi un număr limită de spectatori însă, dacă mitingul va fi reluat pe 11 iunie, cu siguranță vor fi unele restricții.

Mitingul aviatic de la Boboc a avut zece ediții și, media spectatorilor fiind de circa 10.000 de persoane, atât din Buzău cât și din județele vecine.