Divertisment

Singura femeie care dirijează fanfara militară! O asculți la FOCUS FM

Emilia Dorobanțu, una dintre tinerele artiste din Oltenia și a cărei muzică se aude la radio Focus Fm se poate mândră căci a devenit prima femeie din România care dirijează fanfara militară. Este o provocare, dar a pornit totul din pasiunea ei pentru muzică.

Artista este atât de frumoasă, are o voce angelică și puternică, dar și o imensă dragoste pentru muzica populară. Considerată urmașa celebrei Maria Lătărețu, artista este extrem de apreciată atât de public, cât și de colegii de breaslă. Emilia Dorobanțu a bifat însă un punct important în carieră când a trecut examenul pentru ofiţeri de muzici militare, iar acum este prima femeie din România care dirijează o fanfară militară.

“Am fost instruită să fac asta și le aduc mulțumiri îndrumătorilor mei de la Centrul de Instruire pentru muzici militare. Sunt onorată să conduc Muzica Militară din Timișoara, este o nouă provocare pentru mine și o fac cu pasiune.”, a spus Emilia Dorobanțu.

Emilia Dorobanțu arată perfect atât în straiul popular, cât și în uniforma militară. Artista mărturisește însă că, în ceea ce privește ținuta militară, există niște rigori pe care trebuie să le respecte, atât în privința machiajului, cât și a aspectului general, atunci când se prezintă la festivități.

„Totul trebuie să arate impecabil! Foarte puțin machiaj, cât mai natural, bineînțeles, fără ruj roșu, părul strâns la spate, iar pantofii sunt regulamentari si fac parte din ținuta militară”, a mai povestit artista.