Actualitate

Slujbă specială la Catedrala Arhiepiscopală. Preoții oficiază Sfânta Liturghie la miezul nopții

Slujbă specială, marți noapte, la Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Buzău. La miezul nopții, preoții vor fi în biserică și vor oficia Sfânta Liturghie.

Slujbă specială, marți noapte, la Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Buzău. La miezul nopții, preoții vor fi în biserică și vor oficia Sfânta Liturghie. Va fi o slujbă care, de obicei, are loc în zorii zilei în care creștinii ortodocși sărbătoresc Odovania Praznicului Învierii Domnului, adică înainte cu o zi de marea sărbătoare a Înălțării Domnului.  Dacă în alți ani slujba avea loc miercuri dimineață, înainte de Înălțare, anul acesta, reprezentanții Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei au decis ca la Catedrala Arhiepiscopală din municipiu, Sfânta Liturghie să fie oficiată în noaptea de marți spre miercuri, începând cu ora 24. Slujba va dura circa două ore și va fi oficiată de ÎPS Ciprian. Credincioșii care vor lua parte la acest moment vor primi câte o candelă cu Lumina Sfântă adusă la Paști de la Ierusalim și păstrată de preoți, în biserică. În celelalte biserici, va fi respectat programul obișnuit.

Reprezentanții Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei spun că astfel de schimbări în programul slujbelor religioase sunt permise, și în alți ani, în preajma anumitor sărbători, la Buzău procedându-se la fel.

Totodată, oficialii Arhiepiscopiei BUzăului și Vrancei dau asigurări că slujba din noaptea de marți spre miercuri se va desfășura respectându-se toate regulile stabilite de autorități în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus. În plus, echipaje de la IJJ Buzău vor fi prezente pe străzile din jurul Catedralei Arhiepiscopale pentru a veghea la menținerea ordinii și liniștii publice.