Actualitate

ȘOFER DIN VRANCEA, ARESTAT LA BUZĂU. S-a ales cu două dosare penale și o ordonanță de reținere, într-o singură zi

Un bărbat din Vrancea, aflat în trecere prin Buzău, s-a ales cu două dosare penale în aceeași zi, pentru ca în final să fie arestat preventiv. Totul după ce a fost prins de polițiștii de la Rutieră conducând sub influența alcoolului.

Ieri dimineață, bărbatul de 40 de ani, din comuna vrânceană Sihlea, a fost tras pe dreapta de polițiști, în municipiul Buzău. Bărbatul de la volan mirosea puternic a alcool, motiv pentru care a fost testat cu aparatul Drager. Rezultatul a fost de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult, vrânceanul nu avea nici asigurare obligatorie pentru mașina pe care o conducea, motiv pentru care polițiștii l-au amendat și i-au reținut permisul de conducere. De asemenea, i-au ridicat numerele și certificatul mașinii, și i-au întocmit bărbatului dosar penal pentru „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.

Cu toate acestea, vrânceanul s-a urcat din nou la volanul aceluiași autoturism. Câteva ore mai târziu, a fost oprit de polițiștii din Buzău pe DN2E85, la Poşta Câlnău, conducând autoturismul fără numere. De data aceasta, etilotestul a indicat un rezultat de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele vrânceanului a fost întocmit un dosar penal pentru „conducerea unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat”. În plus, ținând cont de numărul mare de ilegalități comise în decurs de doar câteva ore, vrânceanul a fost reținut pentru 24 de ore, iar ulterior magistrații au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a bărbatului din Sihlea.

Etichete