Actualitate

UPDATE:NINSOAREA AMÂNĂ REFACEREA DRUMULUI DE LA PLAIULUI NUCULUI! Alte două curse, suspendate la Lopătari

UPDATE: Consiliul Județean a decis să trimită utilajele în teren și să înceapă reabilitarea drumului din satul Plaiul Nucului.

Adrian Petre, vicepreședinte CJ

ȘTIREA INIȚIALĂ: Încă o piedică în rezolvarea problemelor de la Lopătari. Deși reprezentanții Consiliului Județean au anunțat aseară, în direct, la Sens Direct, că miercuri de dimineață vor trimite utilajele în teren pentru a reface drumul din Plaiul Nucului astfel ca transportatorul care asigură cursa din sat până la Buzău să-și poată continua activitatea fără probleme, planurile au fost amânate de vremea neprielnică.

Prezent aseară la Sens Direct de la Focus TV, Adrian Petre, vicepreședintele Consiliului Județean a recunoscut că ”mai sunt porțiuni în care drumul arată mai rău” și că miercuri de dimineață va începe reabilitarea provizorie astfel ca ”drumul să fie circulabil”, iar cetățenii să nu rămână fără transport public în comun, așa cum a anunțat transportatorul care face cursa Buzău-Plaiul Nucului.

”Probabil sunt și porțiuni unde arată mai rău drumul, dar miercuri vor intra și-l vom face circulabil. Cetățenii nu vor rămâne fără transport. Noi am discutat cu transportatorul și nu va fi cazul să renunțe. Miercuri vor fi utilajele pe teren și noi sperăm să nu mai fie probleme”, a spus marți seara, la Sens Direct, Adrian Petre.

Totuși, planul anunțat nu s-a potrivit cu vremea de afară. La Lopătari a nins încă de dimineață, iar drumul este acoperit cu un strat de zăpadă așa că, deocamdată, utilajele vor rămâne pe loc urmând ca planul autorităților de a reface calea de acces spre Plaiul Nucului să fie pus în practică abia când vremea va permite.

”Pana la aceasta ora nici nu am fost anunțat și nici nu au venit niciun utilaj. Aici a nins, iar drumul este acoperit cu zăpadă”, a declarat primarul Claudiu Constantin, primarul comunei Lopătari, în această dimineață.

Alte două curse către Lopătari, suspendate

Problema transportului public în comun la Lopătari este una mai veche. De doi ani cursa de la Buzău la Malu Roșu a fost suspendată. La fel  este și cazul celei care ducea până în satul Luncile. Motivul a fost, de asemenea, explicat de Adrian Petre în emisiunea Sens Direct.

”Avem patru trasee în Lopătari: Buzău-Luncile, Buzău-Lopătari, Buzău-Malul Roșu și Buzău-Plaiul Nucului. Dintre acestea două sunt suspendate pentru că transportatorul a intrat în faliment. Vom organiza licitație pentru atribuire pe o perioadă determinată, până pe 31 decembrie 2021 pentru că de la 1 ianuarie 2022 va fi un alt program de transport”, a spus Adrian Petre.

Totuși, primarul din Lopătari , Claudiu Constantin spune că, cel puțin problema de la Malul Roșu persistă de doi ani și ar fi făcut sesizare către autorități pentru a fi rezolvată însă până acum nu s-a întâmplat nimic. Pentru localnicii din Luncile a fost găsită o soluție provizorie, în sensul că microbuzul care circula pe ruta Buzău-Lopătari își continuă traseul încă o stație pentru cei care vor să ajungă la Luncile.

Pe partea cealaltă, oamenii sunt nemulțumiți. Cei din Plaiul Nucului spun că problema transportului trebuie rezolvată, că accesul este imposibil când afară plouă sau ninge, iar dacă este vreo urgență inclusiv mașinile de pompieri sau salvările ajung cu dificultate.

”Dacă este vreo urgență, salvarea și mașinile pompierilor ajung foarte greu. Întârzie. Vin, dar foarte greu. Dacă mai scoate și mașina de transport nu mai avem cu ce să ajungem la județ”, spune un localnic.

Mica Publicitate