Actualitate Șansa de Ramnicu Sărat

Spații verzi și trotuare neîngrijite. Râmnicenii, nemulțumiți de aspectul orașului. Ce spun autoritățile

Sursa foto Facebook

Municipiul Râmnicu Sărat, năpădit de buruieni odată cu încălzirea vremii. Multe zone din Râmnicu Sărat au aspect de locuri parasite, în condițiile în care trotuarele și spațiile verzi sunt neîngrijite, reclamă râmnicenii pe rețelele de socializare. În ultimele zile, locuitorii orașului au postat mesaje și fotografii prin care solicită autorităților locale să intervină de urgență și să repare trotuarele dar și să taie iarba care a invadat orașul.

“Domnule primar Sorin Cîrjan. Poate aveți timp să ieșiți din biroul dumneavoastră să vedeți cum arată trotuarele din Râmnicu Sărat. Așa se prezintă Bulevardul Eroilor și Strada Matei Basarab. Din fericire nu locuiesc pe niciuna din aceste două străzi. Vorbesc ca un simplu cetățean care plătește taxe și impozite”, scrie o râmniceancă pe Facebook.

Alți râmniceni spun că se tem să-și mai scoată patrupedele la plimbare, de teama căpușelor care se ascund în iarba înaltă.

Primarul Sorin Cîrjan recunoaște problemele întâlnite în această primăvară în mai multe puncte ale municipiului Râmnicu Sărat, dar spune că totul se întâmplă din cauza forței de muncă insuficientă. Echipele care îngrijesc spațiile verzi sunt pe teren, spune edilul șef, însă nu pot rezolva toate problemele într-un timp foarte scurt.

“În fiecare zi, echipa de la spaţii verzi, care se ocupă de tăierea ierbii, lucrează. Aceasta este capacitatea pe care o avem în acest moment legat de oameni şi de utilaje. Am ţinut permanent această activitate în funcţiune şi va fi urmată şi de dezinsecția care trebuie făcută în acest sezon. Îi asigur pe râmniceni că mai devreme sau mai târziu toate străzile vor arăta aşa cum trebuie. A fost această explozie de temperaturi şi în urma precipitaţiilor, pe mai multe străzi iarba a crescut la dimensiuni mari, dar în curând vor arăta corespunzător. ”

Totul se rezolvă, dar e nevoie de timp, spune primarul din Râmnicu Sărat, pentru ca muncitorii de la spații verzi să ajungă în toate cartierele. De asemenea, edilul transmite și că locuitorii municipiului ar trebui să se implice în această acțiune de înfrumusețare a orașului și să îngrijească spațiile verzi din jurul locuințelor.

“Este o problemă pe care trebuie să o rezolvăm. Nu suntem mândri de această situaţie, dar asta nu înseamnă că trebuie să facem un capăt de ţară. Se lucrează. Bulevardul Eroilor a fost între timp tuns, ieri s-a intervenit pe tronsonul comun cu drumul european. Mâine, sau zilele viitoare, se va interveni pe Matei Basarab şi asta nu pentru că cineva a scris, ci pentru că acesta era programul şi aşa ar fi trebuit să decurgă lucrurile. Astăzi, toată lumea se uită la ce nu face administrația, dar noi înșine facem tot mai puțin din ce avem de făcut”, a adăugat primarul Sorin Cîrjan.