Actualitate

Spațiu nou de recreere pentru buzoieni. Amenajarea a costat 100.000 de euro

O oază de verdeață în mijlocul Buzăului. Este vorba despre cel mai nou spațiu de recreere amenajat pentru buzoienii care vor să se relaxeze în natură . Proiectul a fost inițiat de Consiliul Județean  și a avut o valoare de o sută de mii de euro.

Curtea interioară a fostului spital Brătianu, de astăzi Centrul Muzeal Brătianu, a prins viață. Suprafața care în trecut era plină de buruieni și gunoaie este acum un parc plin de verdeață, arbuști ornamenali și flori colorate. Parcul dispune de mai multe zone de relaxare, cu bănci și alei pietruite.Pe timpul nopții, parcul este luminat, și pe tot timpul zilei, dispune de pază.  

Întregul spațiu verde este amenajat în jurul unui stejar despre care se crede că are 150 de ani.

De frumusețea locului se vor putea bucura toți buzoienii care doresc să petreacă câteva ore în aer liber sau să participle la activitățile ce urmează să fie organizate în acest spațiu, potrivit declarațiilor președintelui Consiliului Județean care a precizat că aici accesul va fi liber.

” Știți că nu a făcut parte din proiect (n.r de renovare a fostului spital Brătianu), a fost amenajată cu fonduri proprii ale Consiliului Județean. Aici vor fi mai multe manifestări, în special cu ocazia sărbătorilor de iarnă. În curând, într-o săptămână sau două, grădina a fi deschisă buzoienilor. Va fi program, de la ora 08.00 la ora 17.00. Vor fi toate condițiile și vom avea inclusive pază”, a spus Petre Emanoil Neagu.

Amenajarea curții interioare face parte din proiectul de renovare și modernizare a întregului complex, iar finanțarea a fost asigurată de Consiliul Județean. În total, parcul a costat o sută de mii de euro.

Pentru modernizarea clădirii cu valoare de patrimoniu de la Nicolae Bălcescu, care astăzi a găzdui primul eveniment, respectiv Târgul de carte Gaudeamus, au fost alocate aproximativ 4 milioane de euro, prin fonduri atrase de la Uniunea Europeană.