Actualitate

Mii de titluri, puțini cumpărători. Târgul de carte Gaudeamus, pentru prima dată la Buzău. Ce oferte sunt

Cărți pe alese, oferte avantajoase, dar puțini cumpărători. Așa s-a deschis astăzi cel mai cunsocut târg de carte din România, organizat, în premieră la Buzău, de Radio România Actualități, Editurile s-au pregătit cu mii de titluri dar și cu prețuri promoțioanale însă, la momentul deschiderii, vânzătorii de carte s-au declarat dezamăgiți de numărul mic de buzoieni veniți la standurile cu cărți. Pe de altă parte, organizatorii se așteaptă la circa 3000 de vizitatori.

Timp de patru zile, în cea mai nouă clădire de pe bulevardul Bălcescu va găzdui Târgul de Carte Gaudeamus.Aici, cei interesați vor găsi peste 2000 de titluri de la 25 de edituri. Sunt cărți din toate domeniile, atât pentru copii cât și pentru adulți. În plus, editurile au pregătit oferte astfel că au scăzut prețul cărților și cu până la 40%.

Coni Nechifor, organizator târg

În ciuda acestor oferte, după prima oră de la deschiderea târgului, vânzătorii de carte s-au declarat dezamăgiți de numărul buzoienilor care au ajuns la standurile cu cărți, aceștia punctând faptul că pentru o primă ediție a unui astfel de târg prezența a fost foarte slabă.

Valentin, reprezentant editura Gama

Totuși, organizatorii sunt optimiști și speră ca în cele patru zile de târg să primească circa 3000 de vizitatori, deși recunosc că lipsa unor librării mari în oraș se simte și în numărul cumpărătorilor de carte.

Coni Nechifor, organizator târg

Cei care totuși au ajuns la târg în primele ore de la deschidere au fost buzoienii de vârsta a treia. S-au plimbat pe la cele 16 standuri cu cărți, au răsfoit titlurile care li s-au părut mai interesante și la final au cumpărat, după buget. Oamenii recunosc că și-ar dori mai mult însă au limitat bugetul pentru cărți și atunci când vor să citească fie împrumută cărți de la bibliotecă fie citesc de pe internet.  

cumparatori

Și cum nu se poate compara cititul unei cărți cu cititul pe internet, președintele Consiliului Județean a făcut un îndemn la lectură chiar în cuvântul de deschidere al evenimentului.

Petre Emanoil Neagu, președinte CJ Buzău

La final, președintele Consiliului Județean a spus că-și va aduce și nepotul la târg pentru a-și cumpăra cărți, iar pentru dumnealui își va cumpăra mai multe cărți printre care și un dicționar de limba engleză.

Petre Emanoil Neagu

Târgul de carte va fi deschis până duminică, accesul fiind liber, de la ora 10:00 și până la ora 19:00, iar pe 23 octombrie, în ultima zi, de la ora 10:00 la ora 18:00.