Social

Specialist despre mastectomia profilactică: ”Această decizie radicală trebuie să….”

medikatv dr Elena Claudia Teodorescu
Una dintre cele mai mari temeri ale femeii moderne este cancerul mamar. Prezentă în emisiunea Jurnal de Viață de la Medika Tv, dr. Elena Claudia Teodorescu, medic primar radiologie-imagistică, considerată unul dintre cei mai buni specialiști ai momentului în sănătatea sânului, a vorbit despre interesul în creștere al femeilor pentru mastectomia profilactică. O astfel de intervenție trebuie luată în calcul după investigații foarte atente, a spus la Medika Tv, dr. Teodorescu.

”Am paciente care mă întreabă despre această intervenție profilactică, având o reală fobie față de această boală, cancerul mamar, fără să aibă, însă, o predispoziție genetică. Nu cred că, în astfel de situații este o abordare bună. Cred că această decizie radicală privind mastectomia profilactică este o decizie care trebuie să apară în urma unei atente, meticuloase evaluări, atât a testelor genetice, cât și a patologiei pe care o are pacienta…

 Această mastectomie chiar trebuie făcută când riscul este foarte mare, mă refer la mutații BRCA confirmate și care arată un risc de peste 80 %, completate de o patologie benignă proliferativă, uneori cu risc. Atunci, da, mi se pare justificată o astfel de intervenție! Dar, chiar și atunci, este opțiunea pacientei, ea având și varianta screening-ului repetat”, a explicat medicul considerat a fi unul dintre cei mai buni specialiști ai momentului în domeniul sănătății sânului.

Emisiunea JURNAL DE VIAȚĂ poate fi urmărită, la Medika TV, luni, de la ora 18,00, sâmbătă, de la orele 17,00 și 21,00, și duminică, de la ora 17,00.

Detalii și AICI