SĂNĂTATE Șansa de Ramnicu Sărat

SPITAL SUPORT COVID, FĂRĂ REMDESIVIR. Criza de antivirale persistă de circa o săptămână

În plină pandemie de coronavirus, când valul 3 își face simțită prezența și la Buzău printr-o explozie de cazuri noi, spitalul suport COVID-19 de la Rm. Sărat nu mai are unele medicamente utilizate în tratarea pacienților infectați cu SARS CoV-2, în stare gravă. Spitalul de la Râmnicu Sărat a rămas, de aproape o săptămână, fără antiviralele care se administrează bolnavilor. Medicii spun că nu sunt probleme, întrucât pacienții primesc alte medicamente care să-i scape de virus, până în momentul în care Ministerul Sănătății va achiziționa noi doze de Remdesivir. Pe de altă parte, însă, tot cadrele medicale spun că lipsa acestor antivirale ar putea, în unele cazuri, amâna momentul vindecării pacienților.

“Avem o problemă cu antiviralele, care se găsesc mai greu, în special Remdesivir. Dar noi am făcut solicitări, urmează să ni se trimită în momentul în care se achiziționează la nivelul Ministerului Sănătății. Acum nu avem nimic, niciun antiviral, dar la celelalte medicamente nu sunt probleme. În special negativarea infecției cu virus SARS CoV-2 este influențată de administrarea de aceste antivirale la momentul oportun. Vineri seară am primit câteva flacoane de Remdesivir dar, bineînțeles, la câți pacienți sunt în spital, au fost imediat utilizate.” a declarat pentru șansanews.ro directorul medical al Spitalului Rm Sărat, Felicia Vasile.

Directorul medical al Sp. Rm. Sărat, Felicia Vasile

Soluțiile pentru aprovizionarea Spitalului Rm. Sărat cu medicamentele utilizate în cazul bolnavilor COVID-19 trebuie găsite rapid. Mai ales că tot mai mulți buzoieni în stare gravă ajung în unitatea medicală. Astăzi, 24 martie, în Spitalul Rm. Sărat sunt internate 112 persoane infectate cu coronavirus. Secția de Terapie Intensivă este plină.

Și mai mult, noaptea trecută s-a înregistrat un record negativ, în spital. A fost înregistrat cel mai mare număr de decese într-un interval de 24 de ore. 4 pacienți infectați cu noul coronavirus au pierdut lupta pentru viață.