Actualitate SĂNĂTATE Șansa de Ramnicu Sărat

MOARTEA A SECERAT MAI MULT CA NICIODATĂ LA SPITALUL COVID DIN RM.SĂRAT. Medic: ”E șocant și pentru noi”

Cea mai neagră noapte de la începutul pandemiei, în Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, unde sunt tratați bolnavi infectați cu coronavirus. Nu mai puțin de 4 decese s-au înregistrat în acest spital, noaptea trecută, cele mai multe într-un interval atât de scurt, de la debutul crizei sanitare.

Medicii sunt șocați, deși în ultimul an multe le-au văzut ochii și mulți pacienți le-au trecut prin mâini. Însă, niciodată nu au pierdut atât de mulți bolnavi într-o singură noapte.

”E șocant și pentru noi. A mai fost o perioadă foarte grea, în noiembrie, însă acum pare că e mai mult de atât. Niciodată nu am înregistrat 4 decese într-o singură noapte. E adevărat că erau pacienți cu comorbidități, cu afecțiuni cardiace, unii cu diabet sau cu neoplazii, însă e la fel de șocant să–i pierdem”, a declarat pentru șansanews.ro directorul medical al Spitalului Municipal din Rm.Sărat, dr.Felicia Vasile.

Miercuri dimineață, în spitalul râmnicean sunt internate 112 persoane infectate cu coronavirus. Secția de Terapie Intensivă este plină, fiind internați aici 15 pacienți în stare deosebit de gravă, unii chiar intubați.