Actualitate

Spitalul CFR, la un pas de a trece în administrarea Primăriei Buzău. Ce decizie a luat Guvernul

Încercarea municipalității de a prelua Spitalul CFR, aflat în prezent în subordinea Ministerului Transporturilor, ca un prim pas în vederea realizării unui spital municipal la Buzău,s- ar putea  concretiza cât de curând. A fost constituit un Comitet Interministerial care se va ocupa tocmai de transferarea reţelei de spitale aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii către autorităţile locale.

Premierul PNL Nicolae Ciucă s-a întâlnit, vineri după amiază, la Palatul Victoria cu responsabilii din Ministerul Transporturilor, Ministerul Sănătății, autorități locale și alți factori cu rol de decizie. S-a decis începerea procedurilor pentru transferul celor 15 spitale CFR aflate în subordinea Ministerului Transporturilor către autoritățile locale.

“Premierul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu factorii de decizie la nivel guvernamental și local. Au participat la această întâlnire secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu, ministrul transporturilor și infrastructurii, Sorin Grindeanu, ministrul sănătății, Alexandru Rafila, reprezentanți ai ministerelor dezvoltării, educației, muncii, precum și ai autorităților locale la nivel de oraș, municipiu și consiliu județean și ai conducerii universităților de medicină din România. Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a decis, la inițiativa Ministerului Transporturilor, să înceapă procesul de transfer al celor 15 unități spitalicești aflate în prezent în coordonarea acestui minister. Concret, urmează ca această prima etapă să fie demarată prin intermediul unui Comitet Interministerial coordonat de secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu.”

Premierul liberal a explicat care vor fi etapele ce vor fi urmate pentru ca aceste unități spitalicești să ajungă în coordonarea primăriilor.

“Principala sarcină a acestui comitet va fi de a realiza cadrul normativ necesar la nivelul Guvernului. În cea de-a doua etapă vor fi identificate toate măsurile pentru a ne asigura că există capacitatea și resursele pentru ca autoritățile locale să poată consolida și chiar dezvolta capacitatea de tratament oferită de aceste spitale. Un rol important în acest sens îl vor avea universitățile de medicină, care vor contribui la pregătirea personalului medical din aceste rețele”, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Primarul Constantin Toma a anunțat încă de anul trecut că a solicitat la Centru preluarea Spitalului CFR-secție Exterioară a spitalului CFR Galați. Acesta ar fi punctul de pornire în vederea realizării unui spital municipal în Buzău. Detalii AICI.