Actualitate Șansa de Ramnicu Sărat

Spitalul Municipal Râmnicu Sărat a făcut primele internări, după redeschidere! Ce afecțiuni au bolnavii care au solicitat ajutorul medicilor

Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, transformat în martie anul trecut în unitate suport COVID, și-a reluat astăzi activitatea normală, iar primele internări au fost făcute încă de la primele ore ale dimineții.

Unitatea medicală de la Râmnicu Sărat tratează de astăzi,12 mai, atât bolnavii infectați cu SARS-CoV-2 cât și bolnavii cu alte afecțiuni decât COVID. Decizia a fost luată săptămâna trecută, iar primii bolnavi s-au prezentat la unitatea medicală imediat ce aceasta și-a redeschis porțile. La ora 8.00 dimineață, patru persoane, cele mai multe cu afecțiuni cronice și patologii chirurgicale, au venit la spital solicitând internarea.

”În sfârșit revenim la normalitate, iar spitalul își deschide porțile și pentru pacienții cu patologia non COVID-19, după o lungă perioadă în care au fost păgubiți de asigurarea asistenței medicale în Spitalul Municipalul Râmnicu Sărat. Avem deja internate patru persoane. Sunt pacienți internați în secția de Chirurgie și Obstretică-Ginecologie. Sunt pacienți din zonele arondate Râmnicului și din oraș. Au patologii chirurgicale și este și o graviduță care trebuie urmărită”, a spus pentru sansanews.ro Felicia Vasile, directorul medical al Spitalului Râmnicu Sărat.

Este vorba despre bolnavi care locuiesc în comunele din zona municipiului și care, în toată această perioada, s-au tratat acasă, ținând legătura cu medicul de familie dar și cu doctorii din spitalul Râmnicu Sărat, care îi aveau în evidență, iar imediat ce au aflat că se pot interna nu au stat pe gânduri și au cerut ajutorul specialiștilor pentru o evaluare medicală și chiar intervenții chirurgicale care le pot salva viața.

”Sunt pacienți urmăriți de medicii noștri chirurgi, aflați în evidența lor cu afecțiuni cronice, cancere, care așteptau de mult deschiderea spitalului. Patologia chirurgicală, în mare parte, nu a putut fi acoperită doar de Spitalul Județean Buzău”, a spus Felicia Vasile.

Tot astăzi, în spitalul de la Râmnicu mai sunt internați și 37 de pacienți cu infecția SARS-CoV-2, dintre care 5 bolnavi sunt la ATI.

”Am dedicat pacienților infectați cu coronavirus întreaga secție exterioară, Pneumologie, pentru formele ușoare, cu 16 locuri, Secția Boli Infecțioase din cadrul clădirii vechi a spitalului, iar pentru afecțiunile chirurgicale- 14 paturi, în fosta locație a compartimentului ORL. În ceea ce privește Secția ATI am organizat două circuite, păstrând pentru pacienții COVID 5 paturi, 3 dintre acestea fiind prevăzute cu ventilatoare”, a anunțat, încă de luni, Felicia Vasile, la Focus News.