Actualitate Alertă Coronavirus Buzău Șansa de Ramnicu Sărat

EXCLUSIV: SPITALUL RM. SĂRAT A RĂMAS ÎNTR-UN SINGUR INFECȚIONIST! La vârsta pensionării, dr. Negoiaș are în grijă peste 150 de bolnavi. Se cer măsuri

Situație disperată la Spitalul Municipal Rm. Sărat. Unitatea suport pentru tratarea pacienților diagnosticați cu coronavirus a rămas într-un singur medic infecționist, Georgeta Negoiaș, după ce dr. Cristina Răduță i-a expirat detașarea de la Spitalul Județean la Rm. Sărat. O situație extrem de gravă, în condițiile în care spitalul este plin până la refuz. Miercuri sunt 152 de bolnavi în Spitalul Rm. Sărat, de la asimptomatici până la pacienți cu forme grave de boală. În condițiile în care există un singur medic infecționist la 152 de bolnavi cu COVID-19, e lesne de dedus că acestui medic, aflat la vârsta pensionării, îi este imposibil să consulte fiecare pacient în decursul unei zile.

În fața acestei situații extrem de greu de gestionat, conducerea Spitalului Municipla Rm. Sărat cere autorităților să identifice un alt spital în care să fie tratați bolnavii cu coronavirus care au forme ușoare de boală. În Spitalul Rm. Sărat, circa o treime dintre bolnavi sunt asimptomatici ori prezintă doar câteva semne ale afecțiunii. Dacă aceștia ar fi transferați într-un alt spital, medicii din unitatea din Rm. Sărat ar putea gestiona altfel cazurile rămase.