Actualitate

IERARHIA MEDIILOR DE ADMITERE LA LICEU, AICI! 9 absolvenți de gimnaziu nu au nicio emoție. Ce se întâmplă cu ceilalți

Absolvenții de gimnaziu au aflat miercuri cu ce medii vor intra la liceu și pe ce loc se află în județ,  în funcție de rezultatele obținute. Ministerul Educației a publicat ierarhia mediilor de admitere la liceu, la nivelul fiecărui județ.

În Buzău, 9 elevi nu au nicio emoție că nu vor prinde un loc în clasa pe care și-o doresc. Sunt 9 copii cu media de admitere 10, după ce au încheiat gimnaziul cu 10 pe linie iar la Evaluarea Națională au obținut tot media 10. Alți 3 copii din județ au medii de 9,99. De altfel, numărul mediilor de admitere în liceu cuprinse între 9,90 și 10 este de 23.

La polul opus, sunt zeci de elevi care ar putea intra la liceu cu medii sub 5. Cea mai mică medie de admitere la liceu în județul Buzău este 1,96. În funcție de locurile disponibile și dacă au participat la Evaluarea Națională, copiii cu medii sub 5 vor putea fi admiși la liceu.

De joi, 2 iulie, foștii gimnaziști vor trebui să completeze opțiunile în fișele de înscriere. Completarea opțiunilor se poate face fie în unitatea de învățământ absolvită, fie prin formular transmis electronic. Iar pe 10 iulie, când va avea loc repartizarea computerizată,  tinerii vor afla la ce liceu vor învăța în următorii 4 ani.

Ierarhia mediilor de admitere la liceu AICI