Actualitate SĂNĂTATE Șansa de Nehoiu

Spitalul Orășenesc Nehoiu este, OFICIAL, unitate COVID. Când vor fi internați, aici, primii pacienți infectați cu SARS-CoV-2

A fost publicat în Monitorul Oficial ordinul prin care Spitalul Orășenesc Nehoiu devine unitate COVID. Toți pacienții internați aici cu alte afecțiuni au fost externați iar acum se fac ultimele pregătiri pentru ca spitalul să poată prelua, cât de curând, primii bolnavi cu forme ușoare și cel mult moderate de COVID.

„Începând de astăzi, lucrurile sunt clare. A fost publicat în Monitorul Oficial astfel că devenim unitate COVID . Mai avem non-COVID doar Ambulatoriul cu 5 paturi de spitalizare, iar aici acordăm spitalizare doar până la ora 15.00” a declarat directorul Spitalului Orășenesc Nehoiu, Sergiu Remișovschi

Totodată, conducerea spitalului face achizițiile necesare de medicamente și materiale sanitare. De asemenea, poartă discuții cu firma care aduce tuburile de oxigen, firmă care până acum venea la Nehoiu doar o dată pe săptămână și care va trebui să facă aprovizionarea de acum încolo o dată la 2 zile.

„Noi acum începem achizițiile pentru medicamente, tratamente, echipamente, pregătim documentația, mai trebuie să primim un aviz de la DSP și să anunțăm Casa de Asigurări să ne schimbe contractul.”

Spitalul de la Nehoiu ar urma să aibă 45 de paturi pentru bolnavii Covid şi nu va mai trata şi bolnavi cu alte afecţiuni, pacienţilor rămânându-le doar ambulatoriul spitalului. Conducerea spitalului de la Nehoiu nu poate aprecia încă momentul la care primii pacienți vor fi aduși în acest spital. Pe de altă parte, buzoienii din zona de munte a județului Buzău care se vor simți rău vor fi aduși cu salvările la Urgențe, în Spitalul Județean.

„Urgențele medico-chirurgicale , care se adresau până acum la noi, vor fi dirijate către UPU Buzău. Noi de acum doar în ambulatoriu vom putea rezolva urgențele minore și medii, nicidecum majore”, a mai declarat dr.Remișovschi.

În spitalul de la Nehoiu ar urma să ajungă pacienţii cu forme uşoare şi medii, după ce au trecut de o săptămână de tratament cu antivirale şi toate cele necesare în lupta cu coronavirusul. În situaţia în care pacienţii se vor agrava în spitalul de la Nehoiu, vor fi transferaţi din nou la Spitalul Judeţean Buzău ori la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat.

Sâmbătă la Buzău au fost 160 de cazuri noi de COVID iar duminică 117 și o reinfectare. De asemenea, s-au înregistrat 7 decese asociate infecției cu coronavirus. Luni au fost raportate de către DSP 69 de noi îmbolnăviri.