Actualitate

Sportivă din Buzău, campioană pentru a 20-a oară în carieră. Despre cine este vorba

O sportivă extrem de iubită de buzoieni a urcat, din nou, numele Buzăului pe cel mai înalt loc al podiumului. Buzoianca, cu o carieră încununată de rezultate fabuloase, și-a adjudecat cel de-al 20-lea titlu de campioană , fiind câștigătoarea Cupei României la Box.

Cu o copilărie zbuciumată, trăită prin trei orfelinate şi prin azilul pentru bătrâni de la Câmpeni, al Fundaţiei Sfântul Sava, Stealuța Duță a demonstrat că atunci când ai voință ești învingător în orice meci. Recent, sportiva din Buzău a căștigat Cupa României în cadrul competiției desfășurate la București.

”Pentru a 20-a oară în carieră, Steluta Duță devine câștigătoare a Cupei României! O performanță fabuloasă a unei sportive incredibile!”, scriu reprezentanții SCM Gloria Buzău, pe pagina de Facebook.

În total, sportivele de la Buzău s-au întors acasă cu 8 medalii, dintre care una de aur, două argint și cinci de bronz.

”Sportivele de la SCM Gloria Buzău au adus acasă 8 medalii la Cupa României de Box Feminin pentru Cadete, Junioare, Tineret și Senioare pe 2022, ce s-a desfășurat la București, respectiv Steluța Duță – 48 kg, senioare, Ana Alessia Șarpe – 81 kg, tineret, Daria Vișan – 46 kg, cadete Bianca Lăcătușu – 48 kg, senioare, Nicoleta Silvia Toloancă – 50 kg, tineret, Costina Geoabă – 75 kg, junioare, Elena Roxana Platon – 90kg, junioare și Adina Elena Bardaș – 46 kg, cadete. Felicitări campioanelor”, mai anunță reprezentanții clubului.

Într-un interviu acordat în octombrie 2021 în cadrul emisiunii Toc Șou, de la Focus Tv, alături de antrenorul său, Constantin Voicilaș, pugilista de aur a României a vorbit despre despre pregătirile pe care le face Campionatul Mondial de box feminin, ultima competiție internațională la care va participa, înainte de a se retrage din sportul în care a făcut istorie. Ce a povestit atunci Steluța Duță puteți citi aici.