Agricultura acum SĂNĂTATE Social

Strategia Băncii de Gene, predată Ministerului Agriculturii de noul director

Proiectul Băncii de Gene continuă. Documentul pentru care a fost demis din funcția de director cercetătorul Costel Vănătoru a fost în sfârșit redactat. Este informația dezvăluită la emisiunea Medika Special de la Medika Tv, chiar de Adrian Chesnoiu, șeful delegat al băncii de gene, cu sarcina precisă de a elabora strategia de dezvoltare a instituției de la Buzău.
După mai multe zile de scandal, șeful delegat al băncii de gene de la Buzău a prezentat documentul pentru care cercetătorul Costel Vănătoru a fost demis din funcția de dirctor al instituției de păstrare a semințelor de la Buzău. Planul prin care banca de gene de la Buzau ar urma să se dezvolte a fost redactat de Adrian Chesnoiu și trimis Minsterului Agriculturii.
”Am depus un efort în week-end si am elaborat eu strategia, așa cum am știut,  pe baza materialelor din nota de fudamentare a actului normativ. Inteleg că am fost detașat că am performanțe manageriale și le-am pus în practică. Am depus la cabinetul ministrului adresa de înaintare a strategiei de dezvoltare, cu toate măsurile ce vizează punerea în funcțiune a acestei bănci, pentru că sunt foarte multe măsuri pe care trebuia să le ia ministerul si nu le-a luat, și termenele de remediere astfel încât banca să fie funcțională dacă se dispun aceste măsuri”, a declarat Adrian Chesnoiu, la Medika TV.
Strategia de dezvoltare a Băncii de Gene a fost predată Ministerului Agriculturii, ceea ce înseamnă că proiectul ar putea continua odată ce măsurile cuprinse în acest document vor fi puse în practică și respectate.
Totodată, Adrian Chesnoiu a dezvăluit la Medika Special că a fost zilele trecute la Buzău unde a constat că Banca de Gene are un singur angajat, pe postul de tehnolog. Restul personalului adus la instituție de Costel Vănătoru a cerut reîntoarcerea pe posturile deținute la Stațiunea Legumicolă Buzău. Toate aceste aspecte au fost constatate și de inspectorii de muncă pe care Chesnoiu i-a chemat în control. La Stațiunea de cercetare s-a întors și Costel Vânătoru, după izbucnirea scandalului. Întrebat dacă ar reveni în funcția de director al Băncii de Gene, cercetătorul buzoian a ezitat să ofere un răspuns ferm.
”Gândiți-vă că un om care a pus sufletul și și-a cheltuit banii lui ca să facă toate cheltuielile ce țin de bancă, să vii, să vrei să te apuci de treabă și să afli că ai fost demis… În aceasta instabilitate și în această copilărie e greu să spun că m-as putea întoarce, fără o garanție serioasă ca oamenii aceștia au înteles ce înseamnă acest proiect”, a declarat Costel Vânătoru  la Medika Special de la Medika Tv.
Totuși, odată redactată strategia de dezvoltare a băncii de gene, sarcina lui Adrian Chesnoiu a fost dusă la îndeplinire ceea ce înseamnă că, acum, Ministerul Agriculturii trebuie să decidă pașii următori. Iar ministerul a decis deja. Deși era delegat până va pune la punctul strategia de dezvoltare a instituției din Crâng, Chesnoiu a primit miercuri ordin de la minsterul de resort să rămână în funcția de director al băncii de gene până la finele anului .
Tot la Medika Tv, Adrian Chesnoiu a mai spus că a fost deja alocat bugetul pentru  banca de gene, banii au fost virați în cont, așa că ar trebui să urmeze angajări, elaborarea unui regulament de organizare și funcționare și numirea unui director.

Emisiunea de la Medika TV o puteți viziona AICI