Actualitate

Subiecte rezolvate! Cum se putea obține nota 7 la matematică, la Evaluarea Națională! Explicații IȘJ

Au încheiat examenul însă emoțiile sunt încă foarte mari pentru elevii de clasa a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională. Rezultatele vor fi afișate abia pe 23 iunie astfel că până atunci copiilor nu le rămâne decât să-și calculeze singuri cam ce note ar putea obține. Anul acesta, cele mai grele subiecte au fost la matematică, după cum au spus atât elevii, la ieșirea din sălile de examen, cât și profesorii care au analizat exercițiile.

”Eu zic că este o probă care ridică dificultăți. Subiectele pe care le-au avut copiii nu sunt nici foarte grele dar n-aș spune că ar fi nici simple”, a spus Daniela Dibu, inspector de matematică în cadrul IȘJ Buzău.

De altfel, inspectorul de matematică a oferit rezolvările, în direct, la Focus TV, chiar la câteva ore după ce elevii au încheiat proba de examen astfel încât cei care se întrebau care ar fi rezultatul corect să-l poată obține rapid.

Daniela Dibu a explicat că elevii ar fi putut obține cu ușurință nota 7, însă cei care urmăreau note de 9 și 10 ar fi trebuit să fie și foarte atenți, pe lângă toate cunoștințele de matematică pe care ar fi trebuit să le dețină. Cea care le-a creat dificultăți elevilor fiind, anul acesta, geometria. Prin urmare, proba de matematică va fi cea care va face diferența între mediile ce vor fi obținute în această vară la Evaluarea Națională.

Rezultatele se afișează pe 23 iunie, iar elevii nemulțumiți de rezultatul obținut pot face contestație.