Actualitate

Toamna se numără…șantierele. Noi lucrări vor începe pe zeci de străzi din municipiu, inclusiv pe artere recent asfaltate

Sursa foto Fb/ Compania de Apa Buzau

Din toamnă, noi echipe de muncitori și utilaje își vor face apariția pe zeci de străzi din orașul Buzău. Este vorba despre artere din toate zonele municipiului, incluse într-un proiect cu finanțare europeană al Companiei de Apă, operatorul regional de apă și canalizare.

Pe 43 de străzi urmează să fie înlocuite conductele vechi de apă și reconfigurate rețelele de canalizare. Lucrările ar putea începe în toamnă, pentru că trebuie finalizate până la finele anului viitor. În caz contrar, finanțarea europeană, de circa 30 mil. euro, va fi pierdută.

“Sunt 43 de străzi. Pe aceste străzi, vă dați seama, mai avem conducte de azbociment, conducte de oțel, mai sunt niște optimizări, reconfigurări, inclusiv pe partea de canalizare, magistrale. De exemplu, pe strada Dorobanți unde  trebuie să facem legătura cu Frăsinet, cu rețeaua de acolo. Deci, toate aceste lucrări vor însemna șantiere pe 43 de străzi, după care vom intra cu asfaltarea. Suntem foarte aproape să dăm câștigătorul, mai avem o evaluare tehnică, proiectul tehnic există, autorizațiile de construire cred că sunt aproape gata. În mod normal, dacă nu sunt contestații, lucrările ar putea începe destul de repede, hai să spunem în această toamnă”, a declarat, la Focus Tv, primarul Constantin Toma.

Astfel, noi șantiere vor fi deschise pe diverse străzi din oraș, inclusiv pe cele mai tranzitate artere din municipiu, precum Unirii sau Calea Eroilor. Pe listă sunt străzi recent asfaltate, care vor fi din nou decopertate pe anumite tronsoane, pentru înlocuirea conductelor de apă.

“De exemplu, pe Unirii, dacă reușim s-o finalizăm până în octombrie și nu se încep lucrările și la rețelele de apă, este o conductă pe partea cu BIG-ul care va trebui să fie înlocuită. Vom sparge asfaltul, vom reface. Nu avem ce face, pur și simplu. Și mai avem străzi în această situație și nu avem ce face. Mi-am asumat răspunderea, o spun de acum.”

Proiectul de înlocuire a conductelor și de reconfigurare a rețelelor de canalizare din municipiul Buzău are o valoare de circa 30 mil euro.

LISTA străzilor incluse în proiect:

a) – pentru reconfigurarea rețelei de apă potabilă: Alee Parc Crâng, Aleea Sporturilor, Str. Ana Ipătescu, Bld. Stadionului, Bld. 1 Decembrie 1918, Bld. Industriilor, Bld. Mareșal Alexandru Averescu, Bld. Unirii, Str. Bistriței, Str. Căpitan Burghelea, Str. Cașoca, Str. Cicoarei, Str. Depozitului, Str. Dorobanți, Str. Dr. Carol Davila, Str. Horticolei, Str. Independenței, Str. Ion Băieșu, Str. Ivănețu, Str. Lăstunului, Str. Luminii, Str. Magnoliei, Str. Mălinului, Str. Alexandru Marghiloman, Str. Mesteacănului, Str. Obor, Str. Ostrovului, Str. Ozanei, Str. Patriei, Str. Răchitei, Str. Sava Gotul, Str. Slt.(p.m.) Dumitrescu Iulian, Șoseaua Brăilei, Șoseaua Nordului, Str. Spiru Haret, Str. Transilvaniei, Str. Umbrelor, Str. Constantin Garoflid (fostă Unirii), Str. Veteranilor, Str. Vladimir Maximilian;

b) – pentru optimizarea sau extinderea rețelei de canalizare: Aleea Sporturilor, Bld. Industriei, Str. Dorobanți, Str. Mesteacănului, Calea Eroilor, Șoseaua București (fostă Șoseaua Spătarului), Str. Veteranilor.