Actualitate

Sună alarma, nu intrați în panică! Se reia exercițiul “Miercurea Sirenelor”

ÎSăptămâna aceasta, în județul Buzău se reia exercițiul de alarmare publică “Miercurea Sirenelor”. Este vorba despre exercițiul prin care se testează sirenele existente în fiecare localitate, în ce stare sunt acestea și dacă acestea funcționează. Miercuri, 28 februarie, între orele 10:00 și 11:00, vor suna, din nou, sirenele în municipiul Buzău și în restul județului.

Până în anul 2020, exercițiul a avut loc periodic. Sirenele sunau în fiecare lună, miercurea, pentru a fi testat și verificat sistemul de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă. În pandemie s-a renunțat, însă, la această periodicitate, întrucât producea disconfort în rândul populației.

“Miercuri, 28.02.2024, în intervalul orar 10:00-11:00 la nivelul întregii țări se va desfășura exercițiul de alarmare publică denumit generic „MIERCUREA SIRENELOR”, pentru testarea și verificarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă. Deși există posibilitatea de a se produce disconfort în spațiul public prin modul de acționare a mijloacelor tehnice de alarmare, dorim să aducem la cunoștință cetățenilor că astfel de exerciții sunt necesare și benefice.

 Fiind vorba doar despre un EXERCIȚIU prin care se doreşte verificarea mijloacelor tehnice de alarmare și înțelegerea semnificaţiei semnalelor acustice care pot fi transmise prin intermediul sirenelor, vă rugăm să NU INTRAȚI ÎN PANICĂ!!!”,  anunță Instituția Prefectului Buzău.