Actualitate SĂNĂTATE Șansa de Nehoiu

Sunt ultimele vești de la Spitalul Orășenesc Nehoiu. Când vor fi internați aici primii bolnavi COVID

Cu o medie de 200 de noi infectări cu coronavirus pe zi la Buzău, locurile în spitale sunt ocupate și mai durează ceva vreme până când spitalul de la Nehoiu, declarat săptămâna trecută unitate exclusiv COVID, va putea să preia primii bolnavi.

Unitatea medicală nu dispune încă de medicamentele necesare tratării infecțiilor cu coronavirus, conducerea spitalului făcând demersurile în vederea efectuării achizițiilor. De asemenea,  spitalul dispune doar de 8 concentratoare de oxigen, iar nevoia va fi mult mai mare de atât atunci când vor ajunge  primii bolnavi cu COVID.

Pe de altă parte, marți, la  nivelul spitalului din Nehoiu, se va desfășura o lucrare amplă prin care vor fi înlocuiți toți hidranții și cele necesare pentru ca unitatea să fie în regulă la capitolul securitate la incendii.

”La un control al ISU în luna august ne-au pus în vedere să facem o evaluare a hidranților, a stingătoarelor și tot ce ține de acest aspect. A venit o firmă, a făcut evaluarea și ne-a pus în vedere să schimbăm cu totul. Marți, la ora 11.00, vine firma respectivă, vin și cei de la ISU să fie alături de ei. Ne mai întârzie și faptul că nu au venit medicamentele, echipamentele, avem doar 8 concentratoare, dintre care 6 sunt venite de la DSU. Noi vrem să vină pacienții, dar nu putem aprecia când”, a declarat directorul spitalului din Nehoiu, dr.Sergiu Remișovschi.


În condițiile în care nu sunt încă antiviralele în spital iar marți va avea loc lucrarea de înlocuire a tuturor hidranților, nu se știe când va ajunge la Nehoiu primul bolnav COVID.

”Noi medicamente avem, dar nu toate. Nu avem antiviralele, anticoagulantele, cele specifice tratării cazurilor de COVID. Restul avem: vitamine, glucoză, insulină, etc, le avem  în farmacie, nu multe, dar avem. (..) Ne pregătim intens, am făcut instruirea, am realizat circuitele. Vrem să fie totul sigur, atunci când vine primul pacient să-l primim în siguranță”, a mai declarat managerul Spitalului Orășenesc Nehoiu.

Spitalul Județean Buzău și Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat funcționează de mai multe zile la capacitate maximă, cu toate locurile pentru bolnavii COVID ocupate.  Pentru a face față noilor internări, conducerile celor două spitale au decis la finele săptămânii trecute mărirea capacității unor secții.