Actualitate

Surorile din Buzău care au uimit militarii de la Boboc! Ambele au aceeași pasiune: rachetele și artileria antiaeriană

”Armata este „cheia” care grăbește maturizarea, te învață să te desparți de familie și totodată să îți creezi alta!” Acesta este motto-ul care a ghidat două surori din Buzău spre cariera militară. Ionela-Mirabela și Maria-Cornelia sunt din două dintre elevele de merit ale Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”, iar pentru cele două tinere viața în uniformă înseamnă reușită.  Deși au fost nevoite să se rupă de familie la o vârstă fragedă, cele două fete sunt convinse că dorul de casă le este răsplătit cu fiecare pas făcut spre visul lor: rachete și artilerie antiaeriană.

Cele două surori sunt din Buzău, localitatea Găvănești, iar prima care a ales să studieze la Boboc a fost Mirabela. După terminarea liceului, tânăra a decis să urmeze sfatul părintesc și să aleagă o carieră militară.

”I se potrivea după caracterul ei, dinamic și deschis spre noutate”, spune tatăl fetei.

Astfel că, la cei 21 de ani ai săi, Mirabela este deja elevă în anul 2 la programul de formare a maiștrilor militari, specializarea rachete și artilerie antiaeriană. Încă de la primul pas făcut pe poarta școlii, tânăra a știut că pentru ea începe o nouă viață, o noua familie.

 „Odată cu intrarea pe porțile școlii am devenit un alt om și am evoluat treptat. Disciplina, punctualitatea și seriozitatea sunt caracteristicile care mă definesc cel mai bine”, mărturisește Mirabela.

Primul an de studiu a trecut imediat, iar perseverența de care a dat dovadă i-a adus și primul rezultat: ”la finalul anului am avut deosebita onoare de a primi cheia școlii”.

”Încă de la început m-a fascinat tot ceea ce ține de arma mea și am învățat cu plăcere. Tot ceea ce ține de tehnica și compunerea sistemelor de rachete este ceva fascinant, în special sistemul de rachete sol-aer Patriot care este compus din tehnologie de ultimă generație și are capabilitatea de a distruge țintele inamice într-un mod foarte rapid. Plăcerea și entuziasmul cu care mergeam la fiecare oră m-au făcut să fiu foarte dedicată studiului și să îmi însușesc cât mai multe cunoștințe.  Am învățat din greu, iar la finalul anului am avut deosebita onoare de a primi cheia școlii, având cea mai mare medie din compania de maiștri din anul I. Mi-am propus ca în acest an să fiu la fel de implicată și învăț cu drag despre această specializare pentru a fi pregătită pentru ceea ce mă va aștepta când voi ajunge la unitatea la care voi fi repartizată. Drumul pe care am pășit nu e ușor, dar oboseala și dorul de casă sunt suportabile atunci când mă gândesc la momentul când voi ajunge pe teritoriu și voi putea să fac ce îmi place”, povestește Mirabela.

Entuziasmul Mirabelei pentru ceea ce face a fost molipsitor, așa că sora mai mică a fetei a decis să o urmeze.

”Ca orice soră mai mare, Ionela reprezintă un model sora sa mai mică, Maria. Motiv pentru care și aceasta a ales cariera militară, fiind admisă în această toamnă la categoria subofițeri, pe aceeași armă”, scriu reprezentanții Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”pe pagina lor de Facebook.

„Ea reprezintă pentru mine modelul ideal de militar: exigent, demn, disciplinat, corect. M-am ancorat în acest sistem datorită ei și am încredere că dezvoltarea mea profesională va fi una promițătoare. Nu pot spune ca mi-a fost greu, dar nici ușor. Consider că armata este „cheia” care grăbește maturizarea, te învață să te desparți de familie și totodată să îți creezi alta și să conviețuiești cu tipuri diferite de caractere. Mai mult, aceasta aduce cu sine sacrificii și mult efort, deoarece dacă îți dorești să devii din ce în ce mai bun, trebuie să evoluezi. Armata este viitorul pe care mi l-am ales și sper că mă voi adapta tuturor cerințelor și voi reuși să fac față tuturor provocărilor. Succesul se câștigă cu pași mărunți!”, a spus Maria-Cornelia.

Pentru cele două surori acum dorul de casă trece mai ușor, iar scopul lor este doar să fie cele mai bune și la finalul anilor de studiu să poată obține posturile pe care le visează ca maistru și subofițer de rachete și artilerie antiaeriană.

„Cu ea alături de mine pot spune că anul acesta va trece mult mai ușor și că așteptăm cu nerăbdare momentul în care vom absolvi și ne vom începe cariera militară ca maistru/subofițer de rachete și artilerie antiaeriană. Tot ce e mai frumos abia acum începe!” a declarat Ionela- Mirabela.