Actualitate

SURPRIZĂ DE PROPORȚII PENTRU MUNCITORII CARE SĂPAU UN ȘANȚ! Lucrările, întrerupte de urgență. Ce au găsit în pământ

Întâmplare inedită într-o comună din Buzău. Muncitorii care săpau un șanț au fost obligați să oprească imediat lucrările.

Totul s-a întâmplat pe 2 decembrie în localitatea Cilibia Gară. În timp ce lucrau la amenajarea unor șanțuri, pe domeniul public, muncitorii au descoperit în pământ un proiectil de artilerie. Imediat ce au realizat că pot fi în pericol, oamenii au oprit săpăturile și au sunat la 112.

”În data de 02.12.2020, la ora 12:25, printr-un apel la 112, specialiștii pirotehnicieni din cadrul inspectoratului au fost solicitați să intervină pentru asanarea unui element de muniție pe raza localității Cilibia Gară, din județul Buzău. Ajunși la fața locului, au constatat că pe domeniul public al localității, într-o zonă în care se efectuau excavații, a fost descoperit de către muncitori, un proiectil de artilerie, calibrul 100 mm”, spun reprezentanții ISU Buzău.

Din fericire, proiectilul a fost ridicat, transportat și depozitat în condiții de siguranță în depozitul special amenajat, în vederea distrugerii.

”Persoanele care găsesc elemente de muniţie neexplodate au obligaţia de a apela numărul unic 112, pentru a anunţa evenimentul. Efectuarea acestui anunţ nu implică cu nimic cetăţeanul, însă neinformarea autorităţilor se sancţionează potrivit legislaţiei în vigoare”, informează ISU Buzău.

În perioada 02.12.2020, ora 08.00 – 03.12.2020, ora 08.00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Neron Lupașcu” al județului Buzău, au gestionat 37 evenimente, după cum urmează:

  • 1 intervenție ce a constat în stingerea unui incendiu;
  • 14 cazuri S.M.U.R.D. pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
  • 1 misiune de asanare muniție neexplodată.
  • 3 activități de control;
  • 16 activități de informare preventivă.
  • 2 alte situații de urgență.