Actualitate

DE CE LIPSESTE PLASA DE LUMINI DIN PIAȚA DACIEI! Unde a fost mutată

Pe 1 Decembrie s-a dat startul sărbătorilor de iarnă, iar momentul a fost marcat la Buzău, ca în toate orașele din țară, prin aprinderea luminițelor. Ca în fiecare an, Buzăul a fost împânzit de ornamente specifice Crăciunului, cu arcade luninoase, brazi împodobiți și multe ghirlande. Totuși, din Piața Daciei lipsește cea mai spectaculoasă decorațiune, cea care în anii trecuți dădea buzoienilor acea atmosferă de basm și, pentru iubitorii de fotografie, imagini demne de poveste. Este vorba despre plasa de lumini care acoperea întregul platou și care anul acesta autoritățile au decis să-i dea o altă utilitate. Mai exact, să ofere o bucurie aparte comercianților, producătorilor și tuturor celor care ajung în Piața Centrală. Astfel, pentru prima dată, spațiul este decorat cu luminițe și chiar cu panouri mari pe care rulează toată ziua colinde și melodii populare.

”Am mutat plasa de lumini în Piața Centrală pentru că nu mai avea rost să o ținem în Piața Dacia. Cel puțin o lună de zile vom avea aici colinde, muzică românească și muzică populară care să atragă, de ce nu, lumea la cumpărături și să ne bucurăm de venirea sărbătorilor”, a spus primarul Constantin Toma. Luminițele din oraș vor fi aprinse în fiecare seară până în ianuarie.


Tot în Piața Centrală va fi adus și împodobit și un brad.

” Am mutat-o în Piața Centrală în semn de respect pentru cei care au îndurat frigul în această perioadă”, a scris pe Facebook Ionuț Apostu.

Luminițele din oraș vor fi aprinse în fiecare seară până în ianuarie.

Autorul știrilor

Marilena Dinu

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Doamne apara-ne! Plasa de luminite in piata centrala? Nu mai stie ce prostii sa inventeze acest primar ilegitim. Mergem sa facem poze cu luminitele, precupetele si tarabele cu cartofi? Bai, nebunilor, pietele trebuia inchise o perioada. Sunt focare de infectari, acolo sunt 99% speculanti care stau cu mastile sub barbie, e inghesuiala, nimeni nu respecta distantarea sociala! In semn de respect pentru cei care au indurat frigul? Ei au ales sa stea in frig. Dar cand ne inseala la cantar, cand afiseaza preturile cu zecimale minuscule, cand ne blesteama si ne dracuie ca nu vrem sa le cumparam marfa stricata? Nu v-ar fi rusine! Dar cu muncitorii care lucreaza in frig ce facem? Lor nu le punem beculete?Ati stiut sa concediati sute de oameni de la Prestcom, de la RAM, lasandu-i pe drumuri, somajul a explodat la Buzau si primarul pune plase cu becuri in capul speculantilor din piata si face monumnete in Crang pe spatiul verde. El n-a auzit ca legea nu ii da voie sa strice spatiile verzi, sa le schimbe destinatia? De asta nu vrea sa aprobe nou PUG al orasuilui? Sa fure si spatiul verde? Orasul asta sufera, sangereaza, oamenii sunt amarati si el face ce face doar sa iasa in evidenta. Sa-i spuna cineva ca s-a terminat campania electorala. Rusine!