Actualitate Social

Suspiciuni de abuz sexual asupra unei eleve! Acuzat, șoferul de microbuz școlar

Sursa foto ziare.com

O stare de tensiune planează printre părinții și cadrele didactice de la Școala Gimnazială Constantin Ivănescu din Poșta Câlnău, după un episod care urmează să fie lămurit de o anchetă a polițiștilor, aflată deja în derulare. Zilele trecute, familia unei adolescente din localitate a depus plângere la Poliție, după ce fata, condusă acasă cu microbuzul școlar, ar fi acuzat comportamentul șoferului de microbuz și un abuz sexual al acestuia. Fapta s-ar fi petrecut marți, zi în care, de altfel, IPJ a fost sesizat, printr-un apel la 112.

„Șoferul de pe microbuz hărțuiește și abuzează o elevă de nici 14 ani! Trage de ea, o atinge în locurile intime. El a schimbat traseul ca să rămână ea ultima în microbuz …Oricum, s-a sunat la 112, ancheta este în curs, dar presa nu știe! ” a declarat, pentru ȘansaNews, unul dintre părinți.

A doua zi după apelul la 112, părinții presupusei victime au depus o plângere la IPJ Buzău. Reprezentanții acestei instituții au confirmat existența unei anchete. Conducerea unității de învățământ în care învață eleva nu a putut fi contactată. În ciuda insistențelor, nici primarul localității nu a fost de găsit pentru a oferi un punct de vedere.

Surse din rândul părinților au declarat că o primă măsură a fost luată, până la lămurirea situației. Șoferul acuzat că ar fi abuzat-o pe elevă nu mai conduce mijlocul de transport, măsură care va fi menținută până când va exista o concluzie a anchetei.

În comunitate, suspiciunile care se îndreaptă către șoferul de microbuz, au provocat numeroase ecouri. Localnicii sunt contrariați de faptul că angajatul care conducea microbuzul a ajuns să fie acuzat de abuz sexual și așteaptă lămurirea situației.