Social

Pașaport fără programare. Într-o singură zi este posibil

Destul de aglomerate în această perioadă, ghișeele Serviciului de Pașapoarte vor fi deschise, într-o zi care, legal, este zi liberă pentru angajații din sectorul bugetar. Miercuri, 1 iunie, cu prilejul Zilei Copilului, angajații Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte vor lucra exclusiv pentru a prelua cereri de eliberare a pașapoartelor pentru minori. Cererile vor fi depuse, fără programare, iar minorii trebuie să fie însoțiți de ambii părinți.

”În intervalul orar 9.00-14.00, fără programare prealabilă, vor putea fi depuse, la două ghișee, pe bază de bon de ordine, cererile de eliberarare a pașapoartelor pentru cei cu vârsta sub 18 ani (taxa de eliberare pașaport va trebui achitată în prealabil, copiii vor trebui să fie însoțiți de ambii părinți, iar cererile de eliberare documente de călătorie vor fi preluate exclusiv pentru minori). Totodată, copiii vor putea discuta cu angajații Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte, pentru a afla traseul până la realizarea unui document de călătorie și vor fi antrenați în mici jocuri ale copilăriei. ” anunță un comunicat al Instituției Prefectului Județul Buzău.

În aceeași zi, Instituția Prefectului își deschide larg ușile pentru oricine dorește să-i cunoască specificul activității:

”Copiii vor putea vizita instituția, îi vor cunoaște pe prefectul și subprefecții județului, vor putea intra în birourile în care aceștia își desfășoară activitatea. De asemenea, vor putea merge în sala de ședințe a instituției, unde vor fi provocați să organizeze o conferință de presă, cei mici luând, pe rând, locul prefectului și al jurnaliștilor.

📢

Organizatorii promit o atmosferă de sărbătoare, de care cei mici să se bucure din plin, cu jocuri, bomboane și baloane .