Actualitate

Sute de cereri la Pașapoarte, de la începutul războiului în Ucraina

Conflictul armat ce se desfășoară de aproape 2 săptămâni în Ucraina a generat un val de solicitări din partea buzoienilor pentru eliberarea de pașapoarte. Circa o treime din cererile înregistrate de la începutul anului au fost depuse doar în ultimele 12 zile.

Concret, aproape 900 dintre solicitări au fost depuse din data de 24 februarie, adică de la debutul războiului, și până la finele săptămânii trecute. Sunt sute de persoane care au mers la Serviciul de Pașapoarte Buzău și au cerut eliberarea documentelor, atât buzoieni care au decis să își facă pașaport, cât și persoane din alte județe.

“Menționăm că în perioada 24 februarie-4 martie 2022, la nivelul Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte s-au înregistrat peste 890 de solicitări de eliberare pașapoarte, dublu față de perioada similară a anului 2019.  Creșterea înregistrată la nivelul județului poate fi explicată și prin faptul că  la ghișeele Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte se adresează, în ultima perioadă, și cetățeni care provin din alte județe”, transmite Instituția Prefectului Buzău.

Pentru ca lucrurile să se desfășoare fără probleme, a fost prelungit programul la Pașapoarte, dar a fost suplimentat și numărul ghișeelor.

Detalii, AICI.

Etichete