Actualitate

(VIDEO) Cafea și ceai cald pentru șoferii care tranzitează Buzăul

Au împărțit sute de amenzi în stânga și în dreapta, dar și sfaturi sau un ceai cald. În ultimele zile, polițiștii rutieriști au împânzit șoselele județului. Au acționat pe cele mai aglomerate șosele cu scopul de a preveni producerea accidentelor rutiere produse în general din cauza oboselii la volan, ori a vitezei excesive. Au tras pe dreapta sute de șoferi. Pe unii i-au sancționat cu amenzi usturătoare, altora, care aveau de parcurs o distanță semnificativă, le-au acordat sfaturi, un ceai cald, o cafea și o pauză binevenită.

“Având în vedere creșterea traficului rutier în această perioadă, județul fiind tranzitat și de vehicule ale cetățenilor ucraineni, polițiștii buzoieni au desfășurat o acțiune preventivă pentru prevenirea evenimentelor rutere ce s-ar putea produce pe fondul oboselii la volan.  Au fost oprite în trafic vehicule care parcurg o distanță considerabilă și au oferit șoferilor cafea, ceai și sfaturi preventive. În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 302 şoferi care au călcat prea tare pedala de acceleraţie, iar dintre aceştia 30 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90 de zile”, transmite IPJ Buzău.

Sute de șoferi, dar și pietoni, au fost sancționați după ce au încălcat regulile rutiere.

“Pentru neregulile constatate în weekend, au fost aplicate 491 de sancţiuni contravenţionale, cu o valoare totală de peste 191.000 de lei. Din totalul acestora, 302 au fost pentru depăşirea regimului legal de viteză, 57 pentru neportul centurii de siguranţă, 17 pentru diferite defecţiuni tehnice ale autovehiculelor, iar 67 pentru alte abateri rutiere. De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 41 de permise de conducere. Dintre acestea, 30 au fost reţinute pentru depăşirea vitezei legale admise, 2 pentru neacordare de prioritate de trecere, 5 pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare, 3 pentru conducerea sub influenţa alcoolului şi unul pentru neprezentarea la sediul Poliției în termen de 24 de ore după un accident rutier soldat doar cu pagube materiale. Poliţiştii au avut în vedere respectarea regulilor de circulaţie şi de către alţi participanţi la trafic, pentru neregulile constatate fiind sancţionaţi 27 de pietoni.”