Actualitate

Sute de elevi ai unei școli, în online, din cauza confirmărilor COVID-19 numeroase

Numărul claselor trecute în online, la cea mai mare școală generală din municipiul Buzău, Școala Nr. 11, este într-o alarmantă creștere. După ce săptămâna trecută trei clase au fost trimise în online, în aceeași zi, săptămâna aceasta nu mai puțin de nouă clase au avut confirmate, fiecare, mai mult de trei cazuri de COVID pozitive în rândul elevilor.

În momentul de față puțin peste 800 de elevi din județul Buzău, dintre care aproape 300 de la Școala Generală Nr. 11 învață din fața calculatorului. Joi, 216 elevi din șapte clase, vor reveni în bănci. Autoritățile din învățământul buzoian susțin că nu există riscul suspendării cursurilor în întreaga unitate de învățământ. Școala generală 11 are 74 de clase, iar pentru închiderea ei și trecerea în online, ar trebui ca mai bine din jumătate din numărul de clase să aibă câte 3 elevi confirmați pozitivi.

„Numărul mare de clase trimise în online nu trebuie să ne sperie. Asta înseamnă că părinții sunt precauți, în aceste condiții, și anunță preventiv orice infectare.” a declarat inspectorul școlar general ISJ Buzău, Ionel Meiroșu.

Din cele 31 de clase care învață în mediul online și înregistrate pe pagina Inspectoratului Școlar Județean Buzău, patru au revenit astăzi la prezență fizică la cursuri.