Actualitate

Sute de muncitori fără week-end! Zona în care au fost surprinși la lucru, construind Autostrada Moldovei

Mobilizare exemplară pe șantierul Autostrăzii A7 pe tronsonul Ploiești – Buzău. Peste 500 de muncitori și peste 250 de utilaje se aflau sîmbătă la lucru pe lotul 1 Dumbrava – Mizil. Informația a fost făcută publică de secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Scrioșteanu. Acesta a făcut o vizită fulger pe șantierul primul lot dintre Ploiești și Buzău și a văzut la lucru muncitorii, dar și kilometri întregi de asfalt. Ritmul lucrărilor pe acest șantier se menține unul bun, a transmis secretarul de stat, inclusiv în zonele în care au existat probleme:

”La început a fost o zonă mai întârziată, pentru că pânza freatică a fost foarte sus față ce ceea ce a fost proiectat. S-au adoptat soluții tehnice suplimentare de îmbunătățire și stabilizare a solului, dar lucrările au avansat și s-a depășit faza critică”, a spus Irinel Scrioșteanu.

Primele două loturi din tronsonul Ploiești – Buzău vor fi date în trafic în acest an, a subliniat Irinel Scrioșteanu. La fel și întreg tronsonul Buzău – Focșani, dacă se menține ritmul actual de lucru:

”Așa cum am discutat cu cei doi antreprenori principali, lucrările vor fi finalizate până la sfârșitul acestui an. acest lot 1 din Autostrada Moldovei are un ritm bun de lucru și va fi finalizat. Este, alături de lotul 2 din această zonă, Ploiești – Buzău, și de celelalte 4 loturi din Buzău – Focșani, pe lista loturilor pe care le vom da în trafic în acest an, cu mențiunea că pe cele două loturi de mijloc din tronsonul Buzău – Focșani, dacă se menține mobilizarea și ritmul actual, va fi o deschidere pentru trafic înainte de termen”, a mai precizat secretarul de stat.

Ce lucrări se derulau în momentul în momentul în care oficialul de la Transporturi a ajuns pe șantierul A7:

”Astăzi, sâmbătă, se execută următoarele lucrări:

continuă așternerea stratului de balast între km 6+800 și km 7+200;

continuă lucrările de umpluturi cu pământ stabilizat cu liant hidraulic între km 0 și km 1+000, km 15+500 și km 16+100;

continuă lucrările de umpluturi cu pământ stabilizat cu liant hidraulic la nodul rutier principal de la Dumbrava – Breteaua 3;

continuă lucrările de umpluturi cu pământ stabilizat cu liant hidraulic la pasajul peste DJ102 – zona rampelor;

se lucrează la structura principală de la nodul rutier de la Dumbrava;

astăzi a fost turnat betonul pentru ultimele 2 elevații aferente pilei din proximitatea CF la pasajul peste calea ferată, fiind ultimele elevații turnate din tot șantierul;

continuă lucrările la sistemul de iluminat public;

continuă lucrările la sistemul ITS;

continuă producerea grinzilor din beton de 40 metri lungime direct în șantier cu instalația proprie montată de antreprenor.

Sunt prezenți pe șantier peste 500 muncitori și 250 utilaje”, a scris, pe facebook, Irinel Scrioșteanu.

Potrivit secretarului de stat din Ministerul Transporturilor, pe lotul pe care a fost în vizită, cel de la Dumbrava la Mizil, stadiul lucrărilor se apropie în prezent de 60%.