Actualitate

TALCIOCUL SE REDESCHIDE DUMINICĂ. Reguli pentru clienți și comercianți

Vești bune pentru amatorii de chilipiruri. Duminică se deschide  talciocul buzoian.

Târgul duminical de la Drăgaică se va redeschide după o lungă perioadă de pauză impusă de pandemie.  Redeschiderea este posibilă prin schimbarea numelui de talcioc în Piața Mixtă Drăgaica, întrucât prin hotărâre de Guvern funcționarea târgurilor, a bâlciurilor și talciocurilor este interzisă. Vor putea fi vândute aici de la mașini noi și second hand, mărfuri industriale și agroalimentare, până la legume, fructe, produse apicole, animale de companie, păsări exotice sau ornamentale.

”Avem case de marcat ca să nu se facă aglomeraţie la bilete, la intrare. Deja avem trasate pe trotuar dungi cu păstrarea distanţei. Este obligatorie purtarea măştii. Se va păstra distanţa în târg. A fost presiune destul de mare şi am căutat toate posibilităţile legale de a face treaba şi acum am găsit această formulă de piață mixtă. Să sperăm că cei care ne controlează ne vor accepta aşa. Dacă nu, asta e. Am încercat! ”, a declarat directorul societății Piețe Târguri și Oboare Buzău, Alexandru Bușcu

Comercianții care vor să închirieze spațiile și incintele puse la dispoziție de SC Piețe Târguri și Oboare sunt invitați începând de miercuri să semneze contractele.

”Noi i-am invitat şi pe cei care comercializează legume şi fructe. Eu sper să îşi dea concursul şi ei, dar vom vedea în ce măsură pentru că e doar un început. Să vedem cum demarăm, cum vom fi lăsaţi în continuare să mergem cu această piaţă. Deja sună telefoanele de astăzi. Noi am zis că de mâine începem să facem contracte şi să încasăm în aşa fel încât comercianţii să nu se îmbulzească atunci în ziua sau preziua pieţei. Vom da drumul de mâine şi să sperăm că îi vom putea eşalona în aşa fel încât să nu avem îmbulzeală. Să sperăm că şi autorităţile ne vor da concursul, în sensul să îl putem ţine deschis. Eu am făcut ce ţinea de mine. Toată lumea reclama că de ce nu schimbăm denumirea precum au făcut cei de la Focşani, cei de la Ploieşti. Am făcut demersurile, am reuşit treaba asta. Acum să vedem şi cei care ne controlează ce părere au”, a declarat Bușcu.

Talciocul buzoian a fost închis în urmă cu mai multe luni din cauza pandemiei.  În timpul ultimelor controale, oamenii legii au găsit de fiecare data comercianți dar și cumpărători care fie nu purtau mască de protecție, fie o purtau în bărbie.

Conducerea Piețe, Târguri și Oboare speră acum ca oamenii să respecte regulile, de la purtarea măștii, până la distanța fizică, pentru ca piața de la Drăgaică să fie menținută deschisă cât mai mult timp posibil.