Actualitate

I-AU ARS LA BUZUNAR. Zeci de amenzi după protestele din centrul Buzăului

Amenzi aplicate la Buzău, în urma protestelor de seara trecută. 54 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de forțele de ordine, cele mai multe persoanelor care nu au purtat mască de protecție și au uitat de distanțarea fizică.

“Permanent, pe timpul desfășurării manifestațiilor, echipele de dialog ale Jandarmeriei au adus la cunoștința persoanelor prezente prevederile legale în vigoare, precum și consecințele legale ale nerespectării acestora, context în care subliniem buna colaborare pe care forțele de ordine au avut-o cu majoritatea participanților.Totodată, au fost și situații în care au fost constatate încălcări cu intenție ale normelor în vigoare, atât cele de protecție sanitară, cât și cele de conviețuire socială, în urma acestora jandarmii și polițiștii aplicând 54 de  sancțiuni contravenționale atât la Legea 55/ 2020, cât și la Legea 61/1991 în valoare totală de 32.800 de lei.”, anunță IJJ Buzău.

La Buzău, zeci de persoane au protestat inițial în fața Prefecturii, iar apoi peste 100 de oameni s-au strâns pe Platoul Dacia.  În centrul orașului, protestatarii au dat foc măștilor de protecție, după care au pornit în marș pe străzi. La ora 22:00, jandarmii care i-au supravegheat pe protestatari le-au adus la cunoştinţă că trebuie să meargă către casele lor. Buzoienii au anunțat că vor reveni în stradă şi în zilele care urmează, până când vor reuşi să scape de interdicţiile impuse de autorităţi.

Jandarmii atrag atenția că în timpul protestelor, trebuie respectate reguli stricte.

“În conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare, coroborate cu prevederile H.G. nr. 293/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu 14 martie 2021, organizarea de mitinguri și demonstrații este permisă, cu un număr de participanți de maximum 100 de persoane, în condițiile declarării conform Legii nr. 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice (republicată), cu respectarea următoarelor măsuri:

 • a) purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, de către toți participanții;
 • b) dezinfectarea obligatorie a mâinilor, pentru toate persoanele care sosesc în spațiul în care se desfășoară mitingul sau demonstrația;
 • c) menținerea distanței fizice de minimum 1 metru între participanți și asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp/persoană acolo unde este posibil;
 • d) dezinfectarea mâinilor persoanelor care distribuie eventuale materiale pe perioada desfășurării mitingului sau a demonstrației;
 • e) aplicarea regulilor de igienă colectivă și individuală pentru prevenirea contaminării și limitarea răspândirii virusului SARSCoV-2.”

Autorul știrilor

Elena Petre

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

 • Eram obisnuiti, in general, ca presa sa tina cu poporul… iata ca acum presa transmite DOAR ce spune Jandarmeria, Politia, DSP-ul… in timp ce omul de rand e pus la colt: “I-au ars la buzunare!” cu alte cuvinte “Na, sa va invatati minte! Aviz amatorilor”.

  Nu am vazut, in schimb, nici macar UN SINGUR punct de vedere al celor iesiti in strada aseara. Nici macar o declaratie cap-coada a unui lider.
  Ma intreb de ce?

  Ne amintim pe 15 septembrie 2020, cand s-a protestat pentru elevii nostri, SI AI VOSTRI, DRAGI JURNALISTI, care urmau sa fie obligati sa poarte masca pe nas la peste 35 grade in clasa. Iata proba de titlu al unei gazete ce pare ca se vrea auzita mai mult de catre Administratie si autoritati decat de cetateni: “DSP SE SESIZEAZĂ DUPĂ PROTESTUL MĂMICILOR DE LUNI! Ce reguli epidemiologice au fost încălcate? O nouă manifestație, anunțată pentru vineri”. Si, da, manifestatia s-a reluat si in vinerea anuntata, mult mai amplu, dar presa, culmea, a tacut. Ma intreb, din nou, de ce?

  Suntem termoscanati ca vitele la abator, suntem priviti cu ura ca nu purtam masca. Dar nu intreaba nimeni (PRESA, n.n.) din ce bani e obligat un om al strazii sa-si procure o masca sau doua – dupa unii “avizati” – la fiecare doua ore?

  Nu se mai intreaba nimeni (PRESA, n.n.) de ce trebuie sa ne vaccinam PE PROPRIA RASPUNDERE profesorii si cadrele medicale, in masa, cu un vaccin EXPERIMENTAL? despre care stim cu totii ca vaccinul NU IMUNIZEAZA! Vaccinatii sunt purtatori in acceasi masura cu cei nevaccinati!

  De ce nu publica presa si opinia acelor medici, infierati de mai mari, care spun ca exista imunizare celulara la cei care trec prin boala nevaccinati, si care este cu mult mai eficienta decat un vaccin valabil doar cateva luni.

  Nu mai verifica nimeni (PRESA, n.n.) cifrele fluturate de guvern, 20000 de morti intr-un an, de virus, si NU LE MAI COMPARA cu cele peste 50000 de victime colaterale produse de cancer in acelasi an.

  Nu! pentru ca NIMENI nu trebuie sa mai intrebe de ce Institutul Cantacuzino a trebuit inchis? de ce cercetarea noastra a trebuit vanduta STRAINILOR? de ce vom fi obligati sa avem pasaport medical cu noile vaccinuri?

  In slujba cui sunteti domnilor/doamnelor jurnalisti? Mizam pe ajutorul vostru, sa dati glas durerilor noastre ca o a Patra putere in stat, GLASUL POPORULUI, GLASUL LIBERTATII NOASTRE, dar vedem cum, zi de zi, aparem in ochii vostri doar niste “needucati”. Poate asa este, si reeducare s-a mai facut. Dar, sa stiti, si de ar fi sa vina iar Aiudul, ne vom striga libertatea cu orice chip. Si cu presa si fara presa. Ţara asta n-a murit!