Actualitate

Tânăr băut și fără permis, implicat într-un accident rutier! Cât de grav a fost impactul produs pe un drum județean

S-a crezut „regele șoselelor”, iar acum s-a ales cu dosar penal dar și cu o lungă perioadă de așteptare până când ar putea deveni șofer, cu acte în regulă. Este vorba despre un tânăr de 19 ani care noaptea trecută s-a urcat la volan fără a avea permis de conducere dar și băut. Aventura băiatului s-a încheiat, din păcate, într-o secție de Poliție, după ce acesta a provocat un grav accident rutier în urma căruia alte trei mașini au fost distruse.

Teribilism și inconștiență la volan. De asta a dat dovadă tânărul de 19 ani, din Berca, care noaptea trecută a încălcat două dintre cele mai grave prevederi ale legislației rutiere. Mai exact, băiatul s-a urcat la volan fără a avea permis de conducere dar și după ce a consumat suficient de mult alcool încât să poată scăpa mașina de sub control și să producă un accident. 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost alcoolemia înregistrată la testul făcut de polițiștii veniți la locul accidentului.

Totul s-a întâmplat noaptea trecută în localitate Potoceni și chiar dacă nu au fost înregistrate victime umane și doar pagube materiale, în urma accidentului fiind avariate 3 mașini, evenimentul rutier a scos la suprafață alte probleme, sesizate, de altfel, chiar de locuitorii treziți în toiul nopții de zgomotul puternic.

”În jurul orei 4 am fost treziți, în Potoceni de un zgomot puternic produs de un accident rutier. Un tânăr de 19 ani din Berca aflat sub influența alcoolului și fără să posede permis de conducere(așa a declarat la fața locului) a avariat grav 3 mașini, din fericire datorită orei târzii nu au fost pietoni și nu au rezultat victime. Imediat după accident alte 3, 4 mașini care veneau dinspre Buzău cu o foarte mare viteză au fost extrem de aproape de a mări numărul mașinilor avariate”, scrie pe Facebook un locuitor din Potoceni, martor la accident și care a filmat ”urmările” evenimentului. Sursa imaginilor aici

De asemenea, buzoianul cere autorităților competente să fie luate măsuri privind limitarea vitezei în zonă tocmai pentru că, în zonă, se circulă cu viteze foarte mari.

”Rugăm autoritățile în drept să ia măsuri pentru limitarea vitezei pe acest tronson de drum. Dacă nu o vor face după terminarea lucrărilor vor fi multe evenimente neplăcute”, a scris buzoianul din Potoceni.

Până la demararea lucrărilor, pe tronsonul respectiv de drum viteza maximă admisă era de 50 kilometri pe oră, însă inclusiv reprezentanții Poliției recunosc că acolo au fost deseori întâlnite abateri de la această regulă. De altfel, numărul de permise de conducere reținute arată că șoferii apasă pedala de accelerație peste limita admisă.

Rămâne de văzut ce viteză va fi impusă după finalizarea lucrărilor. Decizia va fi luată de o comisie care va ține cont în stabilirea limitei de viteză admisă de valorile de trafic, starea carosabilului, lățimea drumului, numărul de benzi de pe un sens.