Actualitate

Schimbări importante la Serviciul Permise și Înmatriculări! Ce vești are Prefectura pentru aspiranții unui carnet de conducere (video)

Vești bune pentru cei care vor să-și obțină în viitorul apropiat permisul de conducere dar și pentru șoferii din Buzău. Timpii de așteptare pentru susținerea examenului auto au fost micșorați, iar începând de anul viitor exista speranța ca și cozile din fața instituției, cu care eram obișnuiți, să devină istorie. Anunțul a fost făcut de subprefectul Viorel Holban care a precizat că în prezent s-a ajuns chiar să fie locuri libere pentru programarea examinărilor auto, iar de anul viitor Serviciul se va muta în casă nouă, mult mai spațioasă și unde vor fi oferite condiții mai bune atât pentru angajați cât și pentru cei buzoieni.

Perioadele lungi de așteptare de la finalizarea școlii de șoferi și până la susținerea examenului auto au luat sfârșit. Cel puțin asta promite subprefectul Viorel Holban care a anunțat că în prezent sunt 5 examinatori astfel că s-a putut face o echilibrare a programărilor și așa s-au eliberat mai multe locuri inclusiv în lunile imediat următoare.

”În ultimele luni am reușit să aducem oameni pentru a putea face ca termenele de așteptare să fie mai mici. În prezent, avem 5 titulari examinatori și de când a venit domnul Ioniță (n.r Ioniță Gabriel, șef nou la Serviciul Înmatriculări și Permise Buzău) am reușit ca data de 18 februarie, ultima zi până în care s-au făcut programări pentru susținerea pentru obținerea permisului de conducere să rămână pe loc. Și, în plus, venind doi detașați am reușit să avem și locurile libere în următoarele luni. Astfel, avem locuri libere pentru examinările auto și pentru lunile octombrie, noiembrie și decembrie. Am încercat să îi reprogramăm pe cei din februarie dar din lipsă de timp nu am reușit, așa că rămân așa programările și avem locurile libere în această perioadă. Practic se va reduce semnificativ această perioadă de așteptare, care la un moment dat era de 165 de zile”, a explicat Viorel Holban, subprefectul Buzăului.  

În plus, se iau măsuri și pentru eliminarea cozilor astfel că Serviciul Permise și Înmatriculări se va muta în casă nouă, începând de anul viitor.

”Am demarat documentația pentru a ne muta într-o nouă locație a Consiliului Județean, cu acordul Ministerului. Am verificat locația cu cei acreditați de la Juridic, Logistică. Este pe strada Simila, nr 9, un fost centru de copii. Jumătate din locație va fi a noastră și sperăm ca în primele luni ale anului 2022 să ne mutăm. Cel mai mult durează această trecere până se ajunge la hotărâre de Guvern, pentru că va trebui să se dea hotărâre de Consiliul Județean, să se facă apartamentare, dezmembrare apoi propunerea către Ministerului de Interne și către Guvern pentru a se da Hotărâre de Guvern”, a spus Viorel Holban.