Actualitate

Tânăr din Buzău, cercetat pentru evadare după ce a plecat din arestul la domiciliu. E incredibil cine l-a pârât

Un buzoian care era în arest la domiciliu pentru o tâlhărie, și deci, nu avea voie să părăsească locuința, a uitat de restricțiile impuse de magistrați și a plecat de acasă după o ceartă monstru cu tatăl său. Chiar părintele tânărului a fost, de altfel, cel care a anunțat Poliția că acesta a încălcat restricția de a pleca de acasă. Acum, buzoianul nu va mai avea ”privilegiul” de a sta în arest la domiciliu, cel mai probabil judecătorii urmând a-și schimba decizia inițială.

Totul a început marți, 29 iunie, când tânărul de 28 de ani din municipiul Buzău, aflat în arest la domiciliu de pe 22 mai, a avut o ceartă aprinsă cu tatăl său cu care locuia în aceeași casă. Nervos și fără să îi pese de consecințe, tânărul a plecat din casă, deși știa clar că nu are voie să facă acest lucru.

Chiar tatăl său a fost cel care i-a anunțat pe polițiști, care au început imediat căutările. După zeci de ore de căutări intense, fugarul fost găsit. El a fost reţinut pentru 24 de ore, iar poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evadare.

Buzoianul a fost anchetat într-un dosar penal de tâlhărie la Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti. După isprava de zilele trecute, cel mai probabil, măsura arestului la domiciliu va fi înlocuită cu cea a arestului preventiv.

Este al doilea buzoian care pleacă din arest la domiciliu, în ultimele zile, și este depistat de politist.

Un alt buzoian, un bărbat de 33 de ani, din municipiul Buzău, plasat încă din primăvara anului trecut în arest la domiciliu, fiind acuzat de trafic de droguri, zilele trecute a ales să iasă din casă până la un magazin din apropiere. Numai că în acel moment polițiștii i-au bătut la ușă, pentru a verifica dacă buzoianul respectă regulile arestului la domiciliu. Cum nu l-au găsit acasă, oamenii legii au pornit în căutarea bărbatului. L-au găsit la un magazin din apropierea casei acestuia. L-au ridicat și l-au dus în arest, întocmind totodată dosar penal pentru evadare.

Între timp, înainte ca polițiștii să se adreseze magistraților și să ceară înlocuirea măsurii preventive în cazul buzoianului care a încălcat legea, instanța s-a pronunțat în dosarul de trafic de droguri în care era judecat bărbatul. Acesta a fost condamnat la 2 ani și 6 luni închisoare, așa că a fost dus direct în penitenciar.