Actualitate SĂNĂTATE

Tânără de 26 ani din Topliceni, ucisă de coronavirus. A stat atât de mult acasă încât a murit în aceeași zi în care a ajuns la spital

O tânără de 26 de ani din localitatea buzoiană Topliceni a murit în secția COVID a Spitalului Municipal din Râmnicu Sărat. Este printre cele mai tinere victime ale coronavirusului înregistrate la Buzău de la începutul pandemiei.

Tânăra s-a prezentat la Urgențe, la Spitalul Județean Buzău, cu simptomatologie respiratorie severă. A fost testată și confirmată cu SARS CoV2 în 23 septembrie și transferată la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat.

Din cauza stării grave în care a ajuns, tânăra a murit în aceeași zi. Avea obezitate morbidă, factor major de risc atunci când vorbim despre complicații ce apar în infecția cu SARS CoV2.

Femeia era mama a doi copii.

Tot vineri, autoritățile de sănătate publică raportează încă un deces în rândul bolnavilor cu COVID. Este vorba despre un bărbat de 84 de ani din Buzău, care s-a prezentat la Urgențe cu simptomatologie respiratorie. A fost testat și confirmat cu SARS CoV2 in 18 septembrie și transferat la Spitalul Municipal  Râmnicu Sărat. Evoluția clinică a fost nefavorabilă astfel că joi, pe 23 septembrie, pacientul a decedat.

Avea numeroase alte afecțiuni în afara infecției cu coronavirus.