Actualitate POLITICĂ

Tandemul propus de liberali pentru cele mai importante candidaturi din Buzău. Prima femeie care îl va înfrunta pe primarul Constantin Toma

PNL Buzău a validat, în urma unei ședințe de partid, candidaturile pentru cele mai importante funcții din administrație la alegerile locale din 9 iunie. Liberalii au decis ca liderul interimar al organizației locale, Adrian Mocanu, să fie candidatul partidului pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Buzău. Nominalizarea sa pentru această candidatură era, de altfel, previzibilă, având în vedere că la Centru s-a stabilit ca șefii de filiale să candideze ori pentru primăriile reședință de județ ori pentru președinția consiliilor județene.

Surpriza vine la Primăria Buzău unde, pentru fotoliul de primar, liberalii au decis să trimită în cursă o femeie. Este vorba despre comisarul șef al Gărzii de Mediu Buzău, Carmen Ichim, care se va bate cu Toma pentru prima funcție din Palatul Comunal.

Carmen Ichim nu este străină nici de politică și nici de administrație. În perioada aprilie 2017-noiembrie 2019, ea a deținut funcția de prefect al județului Buzău. După acest mandat a revenit la Garda de Mediu, iar în 2020 a anunțat că va candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Buzău din partea Pro România. S-a retras din cursa electorală înainte ca aceasta să înceapă.

A fost, în schimb, aleasă pe listele Pro România în funcția de consilier județean. Mandatul său de consilier în CJ Buzău a fost însă unul foarte scurt, Carmen Ichim renunțând la calitatea de ales județean pentru a reveni în fruntea Gărzii de Mediu. Pentru confruntarea la urne din 9 iunie, Carmen Ichim trebuie să se suspende din funcția de șef al Gărzii de Mediu, având calitatea de funcționar public.

Autorul știrilor

Claudia Toader

2 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Un gunoier dacă va candida și tot îl votez …doar să nu-l mai văd pe pterodactilul ăsta prin primărie. A distrus un oraș întreg,bunul mers al economiei și a înverșunat cetățenii între ei pentru parcările care sunt pe domeniul public și nu ale moșiei hoțului ăstuia.

    • Bravo, macar ca si om chiar daca partidul pare a fi in continuare o capra galbena! Cum ma sa negociezi astfel incat proiectele cu finantare europeana sa fie decontate de catre beneficiarii directi – cetatenii, prin cea mai mare taxa apa-canal?!?
      Bugetul local ce acopera, in special salariile din primarie?