Actualitate

Te-ai săturat de temperaturile toride? O țară nordică, unde e răcoare, are zeci de job-uri vacante

Italia, Spania sau Grecia, țări aflate în topul preferințelor românilor pentru vacanțe, dar și atunci când vine vorba de căutarea unui loc de muncă în străinătate, sunt toropite de valuri de caniculă, în această perioadă. Sunt însă și state europene mai puțin căutate, dar care pot deveni o opțiune demnă de luat în seamă de cei care se află în căutarea unui loc de muncă. Pe lângă faptul că sunt job-uri plătite bine, și mediul de lucru e atrăgător, pentru că temperaturile sunt  mult mai scăzute comparativ cu cele înregistrate în țara noastră.

Un exemplu este Norvegia, țară în care zilele acestea sunt temperaturi de 16-20 de grade Celsius, care a anunțat prin rețeaua EURES un număr de 158 de posturi vacante. Sunt cele mai multe job-uri oferite de un stat european în această perioadă, dat fiind că reprezintă mai bine de jumătate din totalul locurilor de muncă anunțate prin EURES România de angajatorii din străinătate.

Astfel, norvegienii caută constructori nave, mecanic industriali, mecanici motoare, sudori, tractoriști, mecanici pentru camioane, muncitori în producție, farmaciști, instalatori, electricieni și mecanici.

Multe posturi vacante sunt și în Austria. Angajatorii din această țară în principal meseriași în construcții și instalații, dar și supraveghetori și șoferi de autobuz/autocar.

Locuri de muncă vacante în țările Europei mai sunt în Irlanda, Germania, Belgia, Olanda, Spania, Malta și Slovenia. Ofertele angajatorilor europeni, AICI