Actualitate

(Video) Joburi căutate în această perioadă. Se adresează tinerilor, iar statul oferă și subvenții

Un tânăr cu studii superioare în domeniul economic-contabilitate, aflat la început de carieră, ar putea avea un loc de muncă plătit cu până la 850 de euro pe lună. Cel puțin așa arată datele de pe platforma de recrutare BestJobs, potrivit ZF.ro. De altfel, în perioada aceasta oferta locurilor de muncă adresată tinerilor este destul de bogată. Pe perioada vacanței se pot angaja inclusiv adolescenții care vor să obțină un venit propriu pe timpul vacanței. Pentru această categorie din urmă, statul oferă angajatorilor subvenții considerabile, bani care se regăsesc mai apoi în salariile angajaților.

Ana Vișian, marketing manager a explicat că poziția de economist junior este ofertată în această perioadă de angajatori din mai multe județe printre care  și Buzău. Postul se adresează celor care au o experiență de până în trei ani.

„Responsabilităţile tipice ale unui contabil junior pot include verificarea, arhivarea documentelor contabile justificative primite lunar de la punctele de lucru, verificarea jurnalelor de cumpărări şi a celor de vânzări, verificarea corectitudine de întocmire a jurnalelor de casă, spune Ana Vişian, marketing manager, BestJobs, potrivit ZF.ro

Pe lângă salariile care pornesc de la 500 de euro și pot ajunge până la 850 de euro, angajatorii oferă și bonusuri cum ar fi tichete de masă, prime de sărbători, timp de lucru flexibil, mentorat şi sprijin în învăţare.

Oferta locurilor de muncă pentru perioada verii cuprinde multe posturi în HoReCa. Într-o intervenție la Focus News, Alexandra Colceru, reprezentant platformă de recrutare, a explicat că sunt multe astfel de job-uri pe litoral dar și în zona turistică a Buzăului. De asemenea, sunt locuri de muncă în vânzări, logistică, transporturi care se adresează șoferilor, curieri, livratori. Mulți angajatori acceptă și program fracționat sau part-time. Salariile pornesc de la 600 de euro, în domeniul HoReCa, un șofer poate câștiga de la 500 de euro, dar venitul poate crește și în funcție de realizările obținute la locul de muncă.

Unele posturi pot fi accesate și de elevii cu vârste de peste 16 ani. Pentru aceștia, angajatorii primesc subvenții de la stat, bani care se vor regăsi și în salariul angajaților. Este vorba despre un stimulent de aproape 300 de lei pentru fiecare tânăr angajat, acordat pe o perioadă de maxim două luni, pe perioada verii. Totuși, până acum niciun tânăr nu a fost angajat chiar dacă locuri de muncă pentru această categorie de persoane sunt în Buzău.

”Din nefericire, în ultimii 3-4 ani, tinerii nu mai sunt dispuși să facă pasul spre angajare chiar dacă această perioadă le-ar aduce foarte multe beneficii, pe lângă un venit propriu”, a spus Ionel Tociu, la Focus News.

În aceste condiții, angajatorii apelează și mai mult pe perioada verii la forță de muncă străină.