Actualitate

Teatru itinerant într-o comună a Buzăului. Localnicii, invitați la o comedie spumoasă

Sursa Fb/ Claudiu Constantin

Surpriză pentru localnicii comunei Lopătari. Dacă buzoienii din această zonă ajung cu greu la teatru, ținând cont de distanța mare dintre Lopătari și singurul teatru din județ, cel din municipiul Buzău, vor merge actorii la ei.

Primăria Lopătari, împreună cu Tainița Baștinei și Asociația Generală a Inginerilor din România, au decis să transforme scena Căminului Cultural din Lopătari într-una specială, care să găzduiască actori din Capitală. Trupa ImpactArt ajunge sâmbătă după amiază la Lopătari pentru a juca o comedie spumoasă, care a încântat publicul oriunde a fost jucată: „Fii cuminte, Cristofor”.

“Este o inițiativă comună a Primăriei Lopătari și Asociația Tainița Baștinei, de la Gura Teghii. Ne-am gândit împreună că ar fi foarte interesant să aducem publicul din Lopătari la o piesă de teatru chiar la căminul cultural din satul Lopătari, cel principal din comună, și am considerat că este și un mic experiment să vedem dacă oamenii sunt deschiși la a vedea o piesă de teatru la căminul cultural. Lucrul acesta nu s-a mai întâmplat până acum și chiar sunt foarte entuziasmat și curios dacă oamenii vor aprecia genul ăsta de activitate culturală, dacă e să aprecieze cu siguranță o să mai facem astfel de evenimente.  Va veni o echipă de actori din București. Intrarea va fi liberă, vrem să luăm orice bariere din calea oamenilor ca să poată să ajungă la la teatru la ei acasă”, a declarat, pentru șansanews.ro, primarul Claudiu Constantin.

La aflarea veștii, localnicii au fost extrem de încântați de idee.

“ Am încercat să promovăm cât mai mult evenimentul de sâmbătă, de la ora 18:00. Oamenii au fost curioși, ăsta e e primul sentiment pe care l-am avut discutând cu ei. Sunt curioși și de abia așteaptă să ajungă acolo să vadă despre ce e vorba și să sperăm că vor pleca și cu ceva învățăminte de acolo.”

Gongul va suna la ora 18.00 iar intrarea este liberă.