Actualitate

Tehnologie și natură. ”Secretele Pădurii”, un traseu marcat, cu coduri QR, la Haleș

Drumeție ”ghidată” cu ajutorul tehnologiei prin pădurea Haleș. Este propunerea silvicultorilor buzoieni care recent au inaugurat primul traseu tematic din pădurile administrate de Romsilva marcat cu panouri cu coduri QR, în spatele cărora se ascund informații cu privire la secretele pădurii, ale florei și ale faunei..

Astfel, cu ajutorul unui telefon, cei interesați pot afla ușor informații despre pădure, ce fel de arbori cresc pe parcursul traseului, ce floră și ce faună este specifică acelei zone (păsări, animale sau flori ce pot fi văzute pe traseu), precum și diverse curiozități

”Traseul tematic ”Secretele Pădurii – Haleș” are o lungime de 1,14 kilometri, are un grad de dificultate mediu și poate fi parcurs în circa 50 de minute. Traseul poate fi parcurs fără însoțitor sau cu însoțitor, prin solicitare prealabilă. Vizitatorii pot afla mai multe informații despre viața animalelor în pădure, diferențele dintre arbori, cât și despre produsele nelemnoase scanând codurile QR instalate pe panouri pe toată lungimea traseului tematic”, informează Direcția Silvică.

Traseul este ușor accesibil, intrarea prin pădure făcându-se din drumul principal, în apropierea Mănăstirii Ciolanu.

Andrei Olteanu, reprezentant Ocolul Silvic Tisău

Astfel de trasee se găsesc în toate județele țării, iar ideea a pornit tocmai de la solicitările venite din partea dascălilor care au în programa școlară ore de educație despre mediu și despre cum poate comportamentul uman afecta natura și trebuie să-și scoată elevii în aer liber.