Actualitate

Apă neagră la robinete, cadoul de Paște, două zile consecutive, de la Compania de Apă

foto Facebook/postare abonat Compania de Apă

Numeroși locatari din diferite zone ale orașului au semnalat, în Vinerea și Sâmbăta Mare, probleme cu calitatea apei de la robinete. Practic, în mai toate cartierele orașului apa furnizată abonaților Companiei de Apă a fost improprie consumului. O situație care a generat revoltă, din partea locatarilor, sesizări la dispeceratul Companiei de Apă, dar nicio reacție, dinspre furnizor.

Pe site-ul Companiei de Apă nu există nicio informare cu privire la cauzele care au condus la furnizarea de apă improprie consumului, timp de două zile, sau dacă numai locuitorii orașului au fost afectați, ori, dimpotrivă, situația s-a semnalat și în alte localități ale județului , deservite de același operator.

Nici procedura prin care buzoienii pot beneficia de scăderea din factură a serviciilor neconforme nu mai este transparentă, nefiind la vedere pe site-ul Companiei. Altfel, pe site -ul Companiei de Apă, la loc de cinste, sunt rezultatele analizelor efectuate în laboratoare proprii, rezultate care, evident, arată că apa are o calitate acceptabilă, fără excepție.

Sigur că în legătură cu calitatea acestui serviciu ar fi de dorit să se pronunțe, după aceste zile, alte instituții cum ar fi Direcția de Sănătate Publică sau Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Buzău. Asta justificat și de nenumăratele plângeri ale buzoienilor, exprimate inclusiv pe rețelele de socializare, cu poze elocvente.Ca să nu mai spunem că e greu de crezut că niciunul dintre reprezentanții acestor instituții n-a văzut cam ce fel de apă a curs la robinete, zilele acestea.

Altfel, Compania de Apă este acea instituție care, în această perioadă, derulează un program în valoare de circa 300 de milioane de euro, în care sunt prevăzute lucrări pentru îmbunătățirea infrastructurii de apă și apă uzată din județ. Sigur, disconfortul lucrărilor îl simțim cu toții (a se vedea restricțiile din zona cartierului Orizont, impuse tocmai de lucrările ample ale Companiei de Apă), dar efectele mai trebuie așteptate. Până când? Asta trebuie să spună cei care zilele acestea au tăcut jenant!

Autorul știrilor

Cătălina Jingoiu

3 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Și hoția din facturi, cu apa meteorică, când dispare? Cea mai mare hoție și cel mai mare furt legalizat ,din banii contribuabililor. Iar scumpirea apei ,fără indexarea salariilor ,altă hoție marca companiei de apă. Avem reprezentați ai mai multor cetățeni,care nu votează PSD,măcar dânșii să fie ” vocea” cetățenilor care contestă asemenea ilegalități.

  • Platim cel mai mare pret din tara pentru asa zisa apa potabila furnizata de Compania de Apa Buzau si vom mai plati mult si bine fara ca d-nei director sa-i pese ! Atata timp cat Toma faliment o va sustine, nimic nu se va schimba !

  • de mai multi ani se intampla chestia asta … in proximitatea Pastelui apa isi schimba culoarea … probabil e cineva pe acolo care se distreaza in felul asta …