Fair-play-ul în vânzări se referă la abordarea etică și corectă a procesului de comercializare. Înseamnă să fii transparent, să oferi informații corecte, să fii onest cu clienții în legătură cu produsele sau serviciile oferite, prețuri, termeni și condiții. Însă, aceste reguli și standarde nu au fost respectate în cazul unei fabrici din Buzău, acolo unde telemeaua de oaie…nu era de oaie.
Telemeaua de oaie de Buzău a fost vândută în toată țara, sub această etichetă, deși în realitate era făcută mai mult din lapte de vacă, decât de oaie. Aceasta este descoperirea pe care au făcut-o inspectorii sanitar veterinari din țară, în urma unui control tematic țintit tocmai pe acest gen de falsificare de produse.
DSVSA Buzău a descins la producător, o unitate de procesare a laptelui din județ. S-a dovedit că falsificarea brânzeturilor era o practică, astfel că societatea a fost nu doar amendată, ci s-a ales și cu activitatea suspendată.
Telemeaua falsificată a ajuns în țară prin intermediul unui lanț de supermarketuri cu care societatea producătoare avea contract. Brânza care a fost retrasă de la vânzare a fost distrusă.
Este secret numele societății și adresa ei ? Dacă da , la ce îmi folosește acest articol ?
Ar fi corect pentru consumatori sa divulgati si numele producatorului care se deda la astfel de practici .