Actualitate

Temperaturi peste cele normale în septembrie. Cum arată prognoza pentru următoarele săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Aceasta se poate schimba, pentru că asemenea prognoze pe termen lung nu pot cuprinde apariția unor fenomene imediate, de regulă extreme și de scurtă durată. Însă, în mare, meteorologii ne anunță că vremea va fi neobișnuit de caldă nu doar până la sfârșitul lunii august, ci și în primele trei săptămâni din septembrie.

Vor exista perioade în care nu va cădea nici o picătură de ploaie, dar și zile cu precipitații în exces. Iată prognoza pentru următoarele săptămâni, publicată de ANM:

21 – 28 august – Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

28 august – 4 septembrie –Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile sudice, estice și sud- estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în extremitatea de nord a Carpaților Orientali, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

4 – 11 septembrie –Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile sudice și estice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice perioadei. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

11 – 18 septembrie –Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, estice și local în cele centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării.